Bleumarin: tot ce trebuie să știi despre cea mai elegantă culoare

Bleumarin: tot ce trebuie să știi despre cea mai elegantă culoare

Redactor Raluca Margean

Albastru ca marea, albastru închis sau bleumarin, oricum i-aș spune acestei culori, ea este preferata mea. Îmi place pentru că este o culoare foarte versatilă, care poate fi purtată în diferite ocazii și se poate combina cu o paletă largă de nuanțe. De exemplu, este recomandat să porți bleumarin la un interviu de angajare, la o întâlnire de afaceri sau la un eveniment oficial, pentru că această culoare denotă profesionalism și sobrietate. La fel de bine porți purta bleumarin la plajă sau la o întâlnire cu prietenii.

 bleumarin

Formată din culorile de bază albastru și negru, nuanța bleumarin împrumută câte ceva de la fiecare. Albastrul este o culoare a persoanelor inteligente, cu multă încredere în sine și cu o oarecare autoritate asupra celorlalți. Dacă adăugăm acestor trăsături eleganța și rafinamentul negrului, ne dăm seama de ce bleumarinul este o culoare cu un impact atât de puternic.

Bleumarinul este o culoare care transmite stil și eleganță. Îmbrăcată în această culoare, te vei transforma rapid într-o persoană sofisticată și vei arăta minunat. Înainte însă de a vedea cum putem asorta corect bleumarinul, vom avea o scurtă și necesară lecție de... gramatică!

Cum se spune corect: bleumarin sau bleumaren

Am observat că se fac foarte multe erori atunci când se pronunță acest cuvânt, unele persoane spunând bleumarin, altele bleumaren. Care din variantele de mai sus este corectă?

Cuvântul provine din limba franceză și este format din două cuvinte: bleu + marine. Elementul marine se pronunță în limba română ca adjectivul marin, nu se rostește și nici nu se scrie maren. Așadar, forma corectă, așa cum apare de altfel și în DEX, este bleumarin: „Am nevoie de o bluză bleumarin”.

Cum asortezi bleumarinul

Bleumarinul se poate asorta cu aproape orice culoare, fiind o nuanță foarte versatilă. Cea mai sigură și mai simplă combinație este cu alb sau crem, însă sunt posibile nenumărate alte asocieri cu alte culori. Spre exemplu, roșu, orange, verde și chiar puțin roz sunt nuanțe pot fi combinate foarte bine cu bleumarin. Iată, așadar, câteva dintre combinațiile noastre favorite!

Bleumarin + alb

Cu alb se pot forma nenumărate ținute care să fie potrivite oricărei ocazii. Poți fi elegantă la birou îmbrăcată în această combinație, dar ea merge foarte bine și la plajă sau într-o seară de petrecere. 

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + crem sau alte nuanțe de maro

O ținută business care denotă încredere și profesionalism este formată din bleumarin și crem sau alte nuanțe de maro. Îmi place foarte mult această combinație de culori și o port adeseori la birou.

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + roșu sau roz

Ca și bleumarin, roșul este o culoare puternică. Așadar, atunci când alegi o ținută care să combine cele două culori, e bine ca doar una dintre ele să fie dominantă. 

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Rozul este un derivat al roșului, așadar se combină foarte bine cu bleumarinul. 

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + orange

Portocaliul este o culoare complementară bleumarinului, așadar această combinație este una sigură și foarte frumoasă. 

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + galben

Galbenul merge foarte bine cu bleumarinul. Chiar dacă sunt două culori puternice, ele pot fi combinate cu succes pentru a rezulta o ținută uimitoare. Dacă efectul celor două culori combinate ți se pare prea puternic, îl poți atenua adăugând ținutei mai mult alb. Fie că vorbim de galben intens sau de galben muștar, recomandarea mea este să porți cu încredere această combinație de culori.

bleumarin

Sursa foto: Pinterest 

Bleumarin + verde

O combinație foarte interesantă este cea de bleumarin cu verde. Amândouă sunt culori închise și un pic reci, însă în nuanțele potrivite pot funcționa foarte bine împreună. Puteți încerca verde olive, verde lime sau verde mentă. Iată o combinație pe care ți-o recomand!

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + gri

Chiar dacă la prima vedere pare că bleumarinul nu se potrivește cu griul, iată o imagine care demonstrează contrariul!

 bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Bleumarin + mov

Ceva mai dificil de combinat, dar nu imposibil, este bleumarinul cu movul. Dacă movul este mai aprins, atunci combinația este una reușită. Iată dovada!

bleumarin

Sursa foto: Pinterest

Ce culori nu pot fi purtate cu bleumarin

Dacă am văzut până acum ce culori se potrivesc cu bleumarin, întrebarea care rămâne este: ce culori nu pot fi purtate cu bleumarin?

Adevărul este că nu am găsit o culoare cu care să nu putem combina bleumarinul. Poate singura nepotrivire ar fi între bleumarin și negru. Ți-am arătat mai sus cât de versatilă este această culoare și cum, cu puțină imaginație și folosind dozajul optim de culori, poți crea nenumărate ținute și combinații cu bleumarin. 

Surse foto: Unsplash, Pexels

Articolul urmator
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.