Cât de des este bine să îţi speli sutienul

Joi, 06.10.2016
de Andreea Baluteanu

Teama constantă de miile de bacterii care mişună pe suprafaţa sutienului tău şi grija de a nu-ţi strica cea mai scumpă piesă de lenjerie te ţin în suspans, determinându-te să te întrebi constant: „Oare cât de des ar trebui să îmi spăl, de fapt, sutienul”?

Îţi venim în ajutor! Am adunat pentru tine sfaturi de la specialiştii în materie, pentru ca una dintre dilemele noastre feminine să ia sfârşit!

Când este cazul să îţi speli sutienul?

Nu, răspunsul nu este „de fiecare dată când îl porţi”, dar nici „atunci când îţi aminteşti”! Aşa cum te aşteptai, soluţia este undeva la mijloc, experţii estimând că o dată la patru purtări este cazul să îi oferi sutienului tău o baie binemeritată!

Specialiştii se pronunţă în exclusivitate împotriva ideii de a-ţi spăla sutienul după fiecare purtare. Pe lângă faptul că această activitate te-ar transforma într-o Cenuşăreasă modernă, curăţarea repetată poate degrada forma şi sistemul de susţinere al piesei tale scumpe de lenjerie, iar viaţa voastră împreună ar deveni o poveste scurtă, cu epilog nefericit.

Desigur, există şi excepţii! Lexie Sachs, analist de producţie în laboratorul de producţie al Good Housekeeping Institute, se pronunţă pentru o spălare personalizată a sutienului. Dacă ai transpirat abundent în ziua respectivă, ar fi de preferat să renunţi la regula celor patru purtări şi să îţi cureţi lenjeria! Pe de altă parte, dacă nu ai petrecut decât câteva ore în compania sofisticatului tău sutien, nu este cazul să echivalezi acest interval cu „o purtare”. Cu alte cuvinte, spală mai des bustierele şi mai rar piesele scumpe, pe care le îmbraci foarte rar, pentru câteva zeci de minute de frumuseţe.

Alte reguli care te vor ajuta să prelungeşti viaţa sutienului tău

Fie că îl porţi la birou, când vrei să îţi seduci iubitul sau la ora de yoga, sutienul este cel mai intim prieten al tău. Tocmai de aceea, este natural să vrei să te bucuri mai mult de compania lui!

Atunci când îl speli, este foarte important să citeşti cu atenţie eticheta. Respectă cu sfinţenie regulile de curăţare aprobate de producător. Astfel vei evita orice potenţial dezastru.

Aruncă-i o privire: nu e aşa că moliciunea sa de dantelă te face să îţi pară rău că îl vei arunca în maşina de spălat? Noi preferăm să ne spălăm întotdeauna sutienul „la mână”, utilizând mişcări moi şi apă călduţă. Dacă nu ai nici cea mai mică dorinţă să „roboteşti” pentru piesa ta vedetă, alege cel mai delicat program de curăţare automată şi un detergent blând. Săculeţii special concepuţi pentru lenjerie vor proteja sutienul, dar şi celelalte articole alături de care este spălat, care pot fi agăţate de închizătoarea sa.

Sub nicio formă să nu recurgi la uscarea automată! După ce sutienul tău este curat, tamponează-l uşor cu un prosop, pentru a a absorbi excesul de apă, şi întinde-l pe orizontală. Dacă îl agăţi sau îl laşi să atârne neglijent, îl poţi supune unei presiuni suplimentare, deteriorându-i forma. De asemenea, fii atentă la poziţia cupelor sale şi aranjează-le în forma clasică.

E curat şi uscat, dar unde îl depozitezi? Sperăm că nu îngrămădit în dressing! Sutienele trebuie aranjate ca în magazin, întinse, pentru a preîntâmpina deformarea lor.

Un alt truc care te poate ajuta să îi oferi sutienului tău nouă vieţi este un sistem de rotaţie a purtării. Dacă respecţi regula spălării după patru purtări, dar nu îi laşi niciun răgaz de pauză, lenjeria nu va face faţă stilului tău alert de viaţă. Alternează zilnic sutienele (sau o dată la două zile, mai ales dacă sunt noi): astfel te vei simţi răsfăţată mereu şi le vei putea asorta stilat la hainele tale.

Tu cât de des îţi spălai sutienul până acum?

Citeşte aici și despre greşelile pe care le faci când îţi cumperi sutiene!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!