Ce spune despre tine culoarea pe care o porți acum

Redactor Divahair.ro

Nu trebuie să fii expert în modă ca să știi că alegerile vestimentare pe care le faci zilnic spun ceva despre tine. Poți să iei decizii la întâmplare, ele vor transmite ceva și despre ce fel de om ești. Culoarea principală a ținutei tale dezvăluie informații importante despre personalitatea ta, iar psihologul Angela Wright ne ajută să aflăm și ce anume.

Wright este specialist în psihologia culorii și a efectuat un studiu despre cum îți influențează starea de spirit culorile pe care le porți, potrivit InStyle.com. Dacă există o nuanță pe care o porți mai des decât de obicei, dacă ai ales-o și astăzi, a venit momentul să afli ce spune despre tine.

Dacă porți roșu

Roșu este considerată o nuanță puternică și îndrăzneață, iar dacă o porți, te va afecta și psihic, potrivit specialistului.

catrinel marlon

"Roșu este o culoare fizică, atunci când o vezi, apar efecte și la nivel fizic - îți cresc pulsul și tensiunea. Își dă impresia că timpul trece mai repede, iar acești stimuli se aplică oriunde în lume. Dar dacă alegi o nuanță greșită de roșu - de exemplu, dacă o combini cu negru, nu se vor potrivi foarte bine. În această combinație, vei părea agresivă și obositoare, nu plină de viață", potrivit lui Wright.

Dacă porți portocaliu

Portocaliul este o culoare unică, dar există un motiv pentru care oamenii nu o aleg atât de des:

"Portoccaliul este despre supraviețuirea secundară, mâncare, căldură, adăpost, confort fizic, senzualitate și spontaneitate. Mulți oameni o evită, pentru că este un pic înfricoșătoare. Este o culoare foarte sexy, senzuală, dar pare lipsită de conținut. Te face să te gândești la ciineva fără griji, fără probleme, imatur, iresponsabil", spune Wright.

eva longoria

Dar cum îți afectează această nuanță starea de spirit? Îți dăm un exemplu care te va ajuta să înțelegi:

"Acum cîțiva ani, a venit la mine o clientă care se mutase în Anglia din Africa de Sud și mi-a spus: nu știu de ce, de când am venit în Anglia, sunt dependentă de portocaliu. Voia să poarte această culoare în fiecare zi, deși nu o purtase niciodată acasă. Și am întrebat-o unde locuia în Africa de Sud, înainte să ajungă în Anglia. Locuia singură, locuia cu părinții ei. Mi-a răspuns că locuia cu părinții și că acum era prima dată când pleca de acasă. Acela a fost răspunsul meu. Își făcea griji constant, conștient sau inconștient, că s-ar putea să nu mai aibă unde să stea sau să nu mai aibă ce să mănânce. Când i-am spus, a recunoscut că se simțea chiar așa, de asta purta portocaliu", a dezvăluit Angela Wright.

Dacă porți galben

Galben pare culoarea fericirii, a răsăritului și a stărilor de bine și deși este, în mare, adevărat, Wright explică faptul că există și o latură întunecată a acestei culori.

blake lively

"Galben este despre emoții și ego, încredere în sine și pozitivitate, optimism și soare și toate ecele energii pozitive care vin din lumina soarelui etc. Dar dacă porți galben aprins și nu ți se potrivește, atunci efectul va fi diferit. Îți poate compromite încrederea în tine și chiar îți poate provoca teamă și anxietate", spune psihologul.

Dacă porți verde

Verdele este o culoare care are legătură cu siguranța financiară și creează o legătură într corp, minte și emoții. Este cea mai liniștitoare culoare la care te poți uita.

madalina ghenea

"Când lumea din jurul tău conține mult verde, indică și prezența apei și a vegetației sănătoase și știi că nu vei muri de foame. Acesta este motivul pentru care verdele este culoarea banilor."

Dacă porți albastru

Spre deosebire de portocaliu, albastru este o culoare profundă, transmite responsabilitate, iar dacă o alegi, poți transmite faptul că deții controlul.

vedete pe covorul rosu

"Albastrul este culoarea care activează gândurile, este culoarea gândirii și a activității intelectuale. Transmite faptul că știi despre ce vorbești, că ești eficientă și te-ai gândit, deja, la ce ai de făcut mai deparpte. Albastru închis este o culoare plină de autoritate", mai spune Wright.

Ai grijă, însă, să nu porți prea mult albastru, pentru că vei părea prea formală și lipsită de sentimente.

Dacă porți roz

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că rozul este culoarea romantismului. Astfel, dacă porți nuanța potrivită de roz, înseamnă că ești pregătită pentru iubire.

penelope cruz

"Dacă nu alegi o nuanță de roz potrivită pentru tenul tău, înseamnă că îți simți feminitatea amenințată. Dacă, însă, este o nuanță potrivită de roz, înseamnă că te concentrezi pe feminitate, pe supraviețuirea speciilor."

Dacă porți alb

Poate te gândești că albul înseamnă claritate și curățenie, dar în psihologie, reprezintă o barieră, potrivit psihologului Angela Wright.

kendall jenner

"Știi când cineva își pune palmele în fața ta și îți spune nu mă atinge, nu te apropia? Asta face albul. Creează diferite bariere", mai spune Wright.

"Dacă privim pozitiv, albul este o culoare pură și virtuoasă, dar dacă privim printr-o perspectivă negativă, nu transmite nicio emoție. Nu este o culoare prietenoasă. Dar dacă vrei să comunici cu cineva, dacă îi scrii cuiva și nu vrei să îl superi, nu vrei să trezești niciun răspuns emoțional, fă totul în alb și negru, nu folosi nicio culoare", mai spune femeia.

Dacă porți gri

Ca și albul, griul poate avea unele implicații negative, mai ales când vine vorba de cum te simți la nivel inconștient. Poate fi și motivul pentru care ajungi să te simți fără energie la muncă, dacă este prea mult gri acolo.

vedeta in rochie gri

"Atunci când mediul înconjurător ete gri, instinctul este să hiberneze. Este cea mai negativă culoare, pentru că nu te face să te simți deloc mai bine", spune Wright.

Dacă porți negru

Este nevoie de multă energie ca să obții o ținută chic "all black".

scarlet johansson

"Dacă te-ai îmbrăca doar în negru din cap până-n picioare, as fi îngrijorată pentru tine, deoarece ar însemna că vrei să te ascunzi. Bineînțeles că este cea mai elegantă culoare din modă, este sofisticată și elegantă. Nu transmite nimic, dar te protejează de energiile care vin spre tine. Este o culoare sigură, nu pentru că arată bine cu orice, ci pentru că te face să te simți în siguranță. Atunci când o porți, nu te simți tocmai socială, iar dacă alegi des negru, pe termen lung, îți va afecta viața persoanlă", mai spune Angela Wright.

Tu ce culoare porți astăzi? Transmite exact ce simți?

Surse foto: Getty

Articolul urmator De ce nu trebuie sa-ti pese ce marime porti la haine: 3 motive pentru care sa nu mai pui presiune pe tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.