Cu ce te îmbraci azi? Alege-ți hainele în funcție de ocazie

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Hainele pe care le porți zi de zi pot spune multe despre tine și despre personalitatea ta. Alegerile pe care le faci din punct de vedere vestimentar depind foarte mult și de evenimentul la care mergi sau ocazia cu care le porți. De aceea, majoritatea femeilor au în șifonier articole de îmbrăcăminte diverse, pe care să le poată adapta în funcție de context.

1. Întâlnire de serviciu

Întâlnirile de serviciu necesită, de obicei, mai multă atenție în ceea ce privește vestimentația, deoarece la această întrevedere imaginea firmei pentru care lucrezi este transmisă prin propria ta imagine. Un factor important este reprezentat de persoana și de funcția persoanei cu care te vei întâlni, precum și de subiectul întâlnirii. Dacă vei avea o discuție pe o temă foarte importantă cu un om de afaceri, ținuta ta ar trebui să fie office, discretă, decentă și în concordanță cu valorile companiei la care lucrezi. În funcție de locul întâlnirii - care poate fi un restaurant sau o clădire de birouri, de exemplu - dar și de distanța pe care o ai de parcurs până acolo, poți alege o ținută mai lejeră sau una mai sobră, completată de o pereche de încălțăminte joasă, dar elegantă sau de o pereche de pantofi cu toc. Într-o întâlnire de serviciu, este important să transmiți seriozitate și credibilitate persoanei cu care te vezi.

2. Evenimente în familie

Cu ocazia unor momente care trebuie celebrate sau la sărbători, se întâmplă să te revezi cu membri ai familiei care locuiesc la mare depărtare sau pe care nu i-ai văzut de mult timp. În cadrul acestor reuniuni, cele mai frecvente discuții sunt despre cum a decurs viața fiecăruia în ultimii ani și care îi sunt planurile de viitor. La aceste evenimente, ar fi bine să porți niște haine cu care să nu ieși foarte tare în evidență și în care să te simți confortabil. Indiferent de eveniment, poți alege o rochiță de lungime medie, simplă, neagră sau într-o culoare care știi că te avantajează, în care să te simți tu însăți și care să îți ofere posibilitatea de mișcare. Chiar dacă este vorba despre o petrecere sau despre o cină în familie, mai bine îți vei consuma timpul discutând cu rudele pe care nu le-ai văzut de mult decât să îl pierzi aranjându-ți în permanență rochia.

3. Ieșire cu prietenele

Este momentul în care ești liberă să te îmbraci cu absolut orice. În primul rând, prietenele tale vor fi sincere cu tine și îți vor spune dacă nu îți stă bine cu anumite haine. În al doilea rând, ele nu te vor judeca niciodată, indiferent de cum arăți. Acum, poți purta fusta aceea prea scurtă pentru o întâlnire de serviciu, rochia prea mulată pentru o zi la birou sau acel tricou cu mesaj cu care nu vrei să fii văzută prea des. Îmbracă-te cu niște haine în care te simți încrezătoare, puternică, dar și comod, astfel încât ieșirea cu prietenele tale să te facă să uiți de orice problemă. Dacă plănuiți să mergeți la film sau la o simplă plimbare în parc și nu ai dispoziția necesară ca să te aranjezi prea mult, îmbracă-te cu articolele care îți sunt la îndemână, poate chiar unele sport și profită de timpul pe care îl vei petrece cu ele. Hainele pe care le porți nu vor avea niciun impact asupra calității timpului pe care îl dedici prietenelor.

Articolul urmator 10 greșeli pe care le facem majoritatea și care ne pot strica hainele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.