Nu Skin

Cum obții tricouri decoltate și sexi din bluze banale

Redactor Alexa Galgau

Fiecare are în dulap cel puțin câteva bluze banale pe care nu le mai poartă, dar pe care nici nu se îndură să le arunce. Decât să adune praful în dulap sau să fie transformate în haine de casă, nu ar fi mai bine să faci din ele tricouri decoltate sexi, pe care le-ai purta cu mare plăcere pe afară?

Iată două tehnici simple de decupare a tricourilor banale pe care le poți pune în aplicare cu ușurință, chiar dacă nu ai experiență în croitorie!

Tricouri decoltate din cele mai banale bluze

Tricourile obișnuite au un guler care nu e deloc sexi, de obicei tăiat fix la baza gâtului. Chiar dacă aceste tricouri sunt potrivite pentru mersul la sală, ele nu sunt tocmai atrăgătoare dacă le purtăm la ținutele de zi cu zi. De aceea, îți recomandăm să prinzi curaj și să le modifici puțin, pentru a le face mai sexi, mai ales cp nu este deloc greu!

Tricou cu guler în V

Un guler obișnuit, rotund, poate fi transformat cu ușurință într-un guler în V, cu un decolteu frumos, dacă respecți următorii pași:

1. Împachetează tricoul pe jumătate, pe linia verticală, având grijă să îl îndoi simetric, astfel încât cusăturile să se suprapună perfect. Pune-l pe o parte și decide-te cât de adânc vrei să fie decolteul (el pornește de la linia umerilor). Te sfătuim să faci la început un decolteu mai modest, pentru că apoi îl mai poți ajusta.

2. Pune o riglă de la linia umerilor până la punctul pe care l-ai marcat ca fiind baza decolteului, apoi trasează o linie (cu creionul sau cu cretă pentru croitorie) între cele două puncte. Este important să respecți acest pas, pentru că oricât de exactă ți s-ar părea tăietura cu ochiul liber, ea nu va fi niciodată așa. Prin urmare, ai nevoie de o linie după care să te ghidezi. Trasează liniile pe ambele părți ale tricoului îndoit, apoi desfă-l.

3. Pornește cu tăietura cu foarfeca din centrul gulerului deja existent, până în punctul cel mai de jos al decolteului dorit, apoi taie și de-a lungul liniilor trasate mai devreme, pentru a crea decolteul în V. Nu tăia bucățile de material care rămân prinse, ci întoarce tricoul cu fața în jos și taie gulerul de-a lungul cusăturii curbate deja existente, cât mai precis în jurul acesteia.

Iată și un videoclip care îți explică pas cu pas această transformare simplă:

Tricou cu decolteu tip barcă

Unul dintre cele mai sexi decolteuri este cel tip barcă, deoarece lasă la vedere unul dintre atuurile fizice ale oricărei femei: gâtul și clavicula, considerată de mulți bărbați a fi foarte sexi.

Respectă următorii pași pentru a obține un tricou decoltat dintr-unul obișnuit:

1. Ia un tricou obișnuit și împachetează-l pe lungime, în jumătate, astfel încât cusăturile de pe liniile umerilor să fie perfect aliniate.

2. Îndreaptă tricoul cât de mult poți, apoi decide-te cât de adânc vrei să fie decolteul - în general, este mai bine să nu decupezi mai mult de 2-3 centimetri sub decolteul deja existent. Poți să trasezi liniile după care vei decupa sau poți să încerci să decupezi direct, dacă te simți sigură pe tine.

3. Taie decolteul până la cusătura umerilor, apoi treci cu foarfeca și prin ea. În partea din spate, creează o tăietură mai apropiată de decolteul original, ca să nu obții o bluză prea decupată, care cade de pe umeri.

Poți urma toți pașii de mai sus urmărind acest videoclip:

Este atât de simplu să creezi tricouri decoltate din cele banale, încât nu vei mai avea nici măcar un tricou în dulap pe care să nu vrei să îl porți pe afară.

Descoperă și alte idei de modificare a hainelor vechi, cu care vei face senzație!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta