Nu Skin

Cum să îți faci tricouri pe umăr din bluze pe care nu le mai porți

Redactor Alexa Galgau

Ca orice femeie, probabil ai o mulțime de haine în dulap pe care nu le mai porți. Nu ar fi grozav dacă ai putea să le folosești din nou în ținutele tale? Din păcate, bluzele și tricourile mai vechi parcă nu sunt suficient de șic pentru a te simți bine în ele, însă aceasta nu înseamnă că nu le poți modifica puțin, pentru a le transforma în niște piese sexi!

Iată cum să îți faci tricouri pe umăr din bluzele pe care nu le-ai mai purtat de „secole”!

Tricouri pe umăr din bluzele vechi

Tricourile pe umăr sunt itemuri vestimentare foarte versatile, pe care le poți purta la o mulțime de ținute casual-chic. Poate că nu o să poți să mergi la birou cu ele, dar cu siguranță îți vor prinde bine când ieși în oraș sau chiar în club, așa că nu poți avea niciodată destule!

Este foarte ușor să îți confecționezi singură astfel de tricouri din bluzele vechi, de care te-ai cam plictisit sau al căror decolteu nu prea îți place.

Iată ce pași să urmezi dacă vrei să obții un tricou pe umăr dintr-un tricou obișnuit:

1. Ia tricoul vechi, proaspăt spălat, și întinde-l pe suprafața de lucru. 

2. Ia o foarfecă foarte ascuțită, care taie ușor prin materialul tricoului. Creează conturul noului decolteu cu ajutorul unui creion, în jurul decolteului vechi, la 2 cm distanță față de acesta. Ai grijă să nu tai un decolteu mult prea mare, ca să nu îți cadă bluza de pe umeri. Pe partea pe care vrei ca bluza să cadă pe umeri, creează conturul mai departe de decolteul original și mai aproape de cusătura umărului.

3. Întinde puțin materialul, ca să aibă o formă mai naturală, apoi poți modifica puțin și mânecile. Ia foarfeca și taie direct deasupra cusăturii mânecii și întinde puțin materialul. Repetă și cu cealaltă mânecă.

Iată și un videoclip care te ajută să îți creezi tricoul pe umăr de mai sus:

Dacă ți-e teamă că vei tăia un decolteu prea mare - o greșeală pe care toată lumea o face la început -, poți aplica un sistem de măsurare a decolteului, astfel încât să nu dai greș niciodată și să nu strici niciun tricou!

1. Împăturește tricoul pe verticală, în jumătate, având grijă să pui cusătură pe cusătură și să întinzi cât mai bine materialul. Cel mai important este ca decolteul sau gulerul să fie perfect aliniat pe o parte și pe cealaltă.

2. Marchează centrul gulerului sau al decolteului deja existent. Ia un centimetru de croitorie și măsoară-te de la baza gâtului până la braț, la 2 cm sub umăr. Nu măsura exact cât vrei să atârne pe umăr bluza, ci mai puțin, pentru că o vei întinde puțin după ce o vei tăia, iar partea decupată se va lărgi.

3. Împarte la 2 numărul de centimetri rezultați prin măsurătoare. Măsoară distanța de la linia umărului până la centrul gulerului/decolteului, astfel încât ea să fie egală cu numărul de centimetri calculați mai devreme. De exemplu, dacă ai măsurat 30 cm de la baza gâtului până sub umăr, jumătatea acestui număr este 15. Așadar, trebuie să măsori 15 cm între punctul de sub centrul decolteului și cusătura umărului, iar punctul de pe aceasta va fi locul din care vei începe să tai tricoul. Marchează punctele-cheie cu un marker.

4. Creează o mică tăietură din punctul aflat pe linia umărului, marcat mai devreme cu markerul, astfel încât să treci prin cusătură. Apoi taie materialul cu mișcări circulare, în jurul decolteului original, astfel încât să ajungi în punctul central marcat mai devreme. Vei rămâne cu bucata de guler tăiată, pe care nu trebuie să o indepărtezi de tot, ci doar în partea de sus, pe cusătura umărului, astfel încât să o poți desprinde. Acum o poți îndoi pentru a o suprapune peste cealaltă parte a gulerului, ca să poți taia în jurul ei. Ar trebui să obții un decupaj rotund.

5. Pentru partea din spate, taie drept sub gulerul existent, nu în linie curbă, ca să nu iasă prea mare decolteul.

6. Poți să tai mânecile și baza tricoului, dacă aceasta este prea lungă. De fiecare dată când decupezi materialul, întinde-l puțin.

Iată și instrucțiunile video complete pentru acest tip de tăietură:

Fă-ți și tu câteva tricouri pe umăr din bluzele vechi și le vei purta din nou cu drag la multe dintre ținutele tale!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta