Cum sa îți menții laptopul sau calculatorul în stare perfectă?

Cum sa îți menții laptopul sau calculatorul în stare perfectă?

Redactor Andreea Baluteanu

Femeile nu au, de regulă, deprinderi tehnice. Dacă li se strică laptopul, tableta sau desktopul fug imediat într-un service laptop pentru a le repara, spre deosebire de partea masculină a societății, care are tendința să ia o șurubelniță și să repare ce este de reparat.

Nu este nimic în neregulă cu aceste diferențe. Pur și simplu, bărbații folosesc mai mult emisfera stângă a creierului, în timp ce femeile folosesc emisfera dreaptă.
Partea bună pentru femei este că se pot organiza foarte bine în așa fel încâ să nu ajungă prea des cu laptopul în service. Capacitatea lor de a menține ordine și disciplină pe birou este ceva mai dezvoltată decât a bărbaților. Tot ceea ce au nevoie este să știe ce au de făcut.

laptop

Cum îți menții, așadar, laptopul sau calculatorul în stare perfectă?

Cei de la Servicepclaptop.ro au făcut o listă cu câteva reguli simple și eficiente, cu ajutorul cărora laptopul va sta departe de reparații:

• Menține întotdeauna tastatura, mouse-ul și monitorul curate. Pentru tastatură poți cumpăra un aspirator de dimensiuni reduse care să îndepărteze tot praful și eventualele resturi alimentare de sub taste. Pentru monitor este nevoie de o cârpă din microfibră și eventual o soluție specială. Curăță cel puțin o dată la două zile toate aceste elemente iar riscul de a avea probleme cu calculatorul va scădea simțitor.

• Mergi ocazional cu laptopul pentru o curățare profesională. Sunt lucruri pe care nu le poți curăța, iar acestea sunt piesele din interiorul carcasei. Chiar dacă sunt protejate de o carcasă, acestea acumulează destul de mult praf în timp și pot ajunge să se încingă sau chiar să se ardă. Este bine ca o dată la 6 luni sau în cel mai rău caz o dată pe an, să soliciți o curățare profesională.

• Nu mai mânca în fața calculatorului! Cea mai mare parte din murdăriile de sub taste este compusă din resturi alimentare. Dacă renunți să mănânci în fața monitorului poți să te bucuri și de alte avantaje, cum ar fi o viață ceva mai sănătoasă. Statisticile arată că femeile care obișnuiesc să mănânce uitându-se la un serial sau la tutoriale de make-up au tendința de a se îngrășa mai repede.

• Organizează-ți toate firele.

• Nu ține laptopul mereu în priză. Bateria acestuia trebuie să treacă prin cicluri de încărcare-descărcare pentru a se menține cât se poate de eficientă. Dacă ții tot timpul laptopul în priză, va scădea din capacitatea regenerativă a bateriei și în timp o va distruge.

• Nu bloca găurile de aerisire ale laptopului. Încearcă să lași spațiile de aerisire libere. Dacă obișnuiești să stai cu laptopul în pat, încearcă să folosești un suport special pentru ventilație. Acesta va prelungi considerabil viața computerului.

• Ia-ți o folie de protecție pentru ecran. Este bine să fii mereu prevăzătoare și să protejezi laptopul împotriva zgârieturilor.

• Ai grijă și la partea software. Încearcă să dezinstalezi programele pe care nu le folosești, să ai mereu un antivirus bun activ și să ții fișierele cât se poate de ordonate. Oricât ar fi de greu de crezut, atunci când vine vorba despre ordinea în fișierele computerului bărbații au tendința de a fi mult mai ordonați.

Chiar dacă nu ești tehnică și nu știi să îți repari singură laptopul, nu este nicio problemă. Trăiești într-o societate în care altcineva poate să facă asta pentru tine iar dacă ai grijă să respecți toate regulile de mai sus, vei apela rareori la acel altcineva.

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.