Îngrijirea bijuteriilor din argint - ghid practic

Îngrijirea bijuteriilor din argint - ghid practic

Redactor Divahair.ro

Argintul este un metal versatil care adaugă un aspect funky ținutelor casual sau o eleganță aparte outfit-urilor elegante. Indiferent dacă porți doar bijuterii din argint sau ai doar câteva piese speciale, probabil că te-ai întrebat la un moment dat care este cel mai bun mod de a le îngriji și a le curăța.

lantisor pe pietre

Cu timpul, acestea se pătează ori devin negre, pentru că argintul oxidează la contactul cu aerul. Acest lucru nu înseamnă, însă, că ele trebuie aruncate.

Iată mai jos cum trebuie să cureți, dar și să păstrezi corect bijuteriile din argint. De asemenea, dacă ești în căutarea unor bijuterii din argint elegante, cu un design contemporan, pe Tie-me-Up.ro găsești numeroase modele de cercei, brățări și coliere perfecte pentru orice ținută.

Curățarea bijuteriilor din argint

Un mod eficient și simplu de a păstra bijuteriile din argint într-o stare bună este să le porți. Contactul cu pielea va lustrui argintul, acesta căpătând o strălucire fină. Dacă, însă, nu porți regulat bijuteriile din argint, există nenumărate metode pentru curățarea lor. Așadar, poți pune în aplicare câteva dintre cele enumerate mai jos:

Săpun și apă: Poți încerca prima dată metoda aceasta. Ea este recomandată datorită blândeții săpunului și a apei. După ce ai spălat bijuteriile, clătește-le și șterge-le cu o cârpă din bumbac 100%.

Bicarbonat de sodiu și apă: Dacă până acum ai folosit pastă de dinți pentru a curăța argintul, uită de această metodă și înlocuiește pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu.
De ce? Pentru că pasta de dinți din prezent conține substanțe de albire care pot deteriora argintul. Așadar, în locul ei fă o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă și aplică o cantitate mică pe o cârpă sau o periuță de dinți, apoi șterge ușor bijuteriile.

Oțet alb și bicarbonat de sodiu: Această metodă este excelentă pentru eliminarea petelor. Ai nevoie de ½ ceașcă de oțet alb și două linguri de bicarbonat de sodiu. Lasă bijuteriile în soluția obținută, timp de trei ore. Apoi, clătește-le bine și șterge-le.

În cazul în care bijuteriile sunt foarte pătate, poți să utilizezi folia din aluminiu pentru a le curăța. Pur și simplu, pune o bucată de folie din aluminiu într-un recipient, iar peste aceasta pune bijuteriile, urmând ca peste ele să torni apă caldă, nu fierbinte. Adaugă câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă scoate bijuteriile din apă, după 30 de minute. Apoi, șterge-le cu un prosop moale.

Curățarea accesoriilor din argint cu pietre

Unele pietre prețioase ale bijuteriilor din argint sunt fragile, iar în această categorie intră opalul sau perlele. Dacă bijuteriile tale au aceste pietre, cel mai bine este să le cureți în conformitate cu metoda de îngrijire recomandată pentru piatra respectivă. De ce? Pentru că anumite metode de curățare care funcționează perfect în cazul bijuteriilor din argint pot deteriora pietrele.

Cea mai simplă modalitate de a curăța bijuteriile cu pietre este cea în care folosești o soluție din zeamă de lămâie și ulei de măsline. Mai exact, bijuteriile și pietrele acestora se șterg cu această soluție, apoi se spală cu apă călduță și se șterg cu o cârpă din bumbac 100%. Însă, mai poți utiliza și soluția din bicarbonat de sodiu și apă, pentru că nici ea nu dăunează pietrelor.

Păstrarea și depozitarea bijuteriilor din argint

Umiditatea, uleiurile din piele, parfumurile, loțiunile de corp, produsele pentru păr și alte substanțe cauzează corodarea și înnegrirea bijuteriilor din argint. Tocmai de aceea, este esențial să le păstrezi într-un mod corespunzător, pentru a minimiza procesul de oxidare.

Ideal este să păstrezi fiecare bijuterie din argint separat, într-o cutie aerisită. În plus, depozitează cutiile cu bijuterii într-o zonă întunecată și uscată (într-un sertar), pentru că lumina soarelui, căldura excesivă, cât și umiditatea accelerează procesul de înnegrire.

De asemenea, o variantă sigură sunt cutiile etanș, ideale pentru depozitarea argintului.

În plus, nu depozita bijuteriile din argint în cutii de hârtie, carton sau săculeți din bumbac, pentru că aceste recipiente pot conține urme de sulf care vor contribui la înnegrirea argintului.

Fiecare femeie are anumite bijuterii pe care le poartă zilnic, dar și altele care sunt purtate ocazional. Din cauza faptului că nu sunt depozitate într-un mod corespunzător, ori din simplul fapt că nu sunt purtate, bijuteriile din argint încep să se păteze, ori să devină negre.

Din fericire, există numeroase metode pentru a face bijuteriile să arate ca noi. Unele dintre acestea includ soluții de curățare din comerț, însă pentru altele pot fi folosite și produse de uz casnic, precum bicarbonatul de sodiu sau oțetul.

Așadar, asigură-te că bijuteriile tale din argint își păstrează acea strălucire fină specifică argintului, curățându-le regulat. În plus, nu uita să le depozitezi în locuri ferite de lumină și umezeală.

 

Cat esti de realista atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Cat esti de realista atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.