Papucii cu blană, trendul pe care să nu îl mai urmezi

Papucii cu blană, trendul pe care să nu îl mai urmezi

Redactor Andreea Baluteanu

Papucii cu blană au invadat magazinele, urmând îndemnul unuia dintre cele mai puternice nume din moda curentă, Gucci. Inspirați de mocasinii cu blană care au făcut furori în sezonul trecut și asociindu-i cu unul dintre modelele de accesorii aflat pe culmile tendințelor acum, papucii, articolul despre care vorbim azi e cu siguranță pe buzele fashionistelor.

De data aceasta, noi te îndemnăm însă să mergi împotriva curentului în modă și să renunți să porți papucii cu blană! Află de mai jos care sunt motivele pentru care îți recomandăm să stai departe de ei!

Papucii cu blană, trendul de care să te ferești în vara 2017

Nu negăm că reprezintă o alegere oricum, numai banală nu, și nici nu putem contesta faptul că am fost ispitite și noi, ca toate numele mari ale fashion-ului, de ei, dar am hotărât că este un trend în a cărui plasă ar trebui să evităm să cădem. Vei afla de mai jos care sunt motivele care ne-au determinat să ajungem la această hotărâre.

papuci cu blana
Foto: Instagram @haute_acorn

În primul rând, nu poți contesta faptul că papucii cu blană arată ca și cum ai fi plecat de acasă, uitând să te încalți. Da, e exact aceeași senzație pe care o ofereau în sezonul trecut pijamalele, dar în cazul celor din urmă, moda triumfa deoarece adeptele ei apelau la texturi luxuriante de mătase și la imprimeuri artistice, care salvau trendul. De data aceasta, fie că mizezi sau nu pe blană naturală (și noi îți recomandăm să nu), efectul final nu va fi cu nimic diferit.

fete papuci de blana
Foto: Instagram @karibu_fur

Mai departe, sperăm că ești conștientă de faptul că papucii cu blană sunt incredibil de greu de întreținut. Nu avem nimic împotriva accesoriilor pretențioase și suntem conștiente că, cu cât pantofii noștri sunt mai prețioși, cu atât ne devin mai dragi, dar considerăm că iluzia de confort oferită de papucii cu blană este jertfită în fața grijii extenuante cu care pășim atunci când ne aflăm în compania lor.

Nu putem trece cu vederea nici aura de ostentativ pe care aceste accesorii o presupun. E ceva vulgar în opulența lor, care ne amintește de Peggy Bundy, în vacanță de la celebrul serial a cărui protagonistă a fost.

papuci cu blana roz
Foto: Instagram  @karibu_fur

Și nici nu ne-ar deranja prea tare acest aer de kitsch, dacă am reuși să ni-l asumăm la adevărata sa valoare. Precum mocasinii cu blană, vedetele noastre blamate de azi sunt genul de item pe care Rihanna l-ar putea purta cu succes, dar cu care o fată care nu deține curajul și nonșalanța lui Riri ar da greș.

Nu mai spunem că papucii cu blană arată cel puțin bizar în două dintre modalitățile de purtare ale lor de azi. Există, e adevărat, o metodă de a integra papucii cu blană în outfitul tău (pe care ți-o vom arăta mai jos) cu rezultate mai fericite, dar nu este vorba nici pe departe de asocierea cu mini. Pur și simplu, cele două trenduri nu au ce căuta împreună, cel puțin nu în vara 2017!

papuci si salopeta
Foto: Instagram @m.bezrukava

De aceeaşi reputație proastă se bucură și alăturarea papucilor cu blană outfiturilor de plajă: e un mare „nu” la mijloc!

papuci de blana plaja
Foto: Instagram @furs_stevanovic

În cele din urmă, vom alege să respingem papucii cu blană în vara 2017 deoarece contrazic puternic zicala „less is more”. Dimpotrivă, ei emană mai degrabă un „too much”, o idee subliniată perfect de imaginea de mai jos, unde accesoriile despre care discutăm azi sunt purtate alături de blugii rupți.

papuci de blana si blugi
Foto: Instagram @onrackla

Mai sus ți-am precizat că există totuși o modalitate de a asorta papucii cu blană, care funcționează (cu rezerve, e adevărat). Despre ce e vorba? Despre integrarea lor exclusiv în ținutele minimaliste, elegante, ca accent de autoironie asumată. Atenție, însă: ai nevoie de piese scumpe, care să respire rafinament, fără niciun strop de opulență, pentru a îmblânzi din vulgaritatea papucilor cu blană. Un ansamblu all black, completat de accente camel, este poate unica manieră de a purta cu succes papucii cu blană. Trebuie însă să arăți perfect, desăvârșită din cap până în picioare, cu un machiaj și o coafură ireproșabile.

papuci cu blana all black
Foto: Instagram @mink_page

Iar în al doilea rând, nu te putem împiedica să porți papucii cu blană acasă. Noi mărturisim că suntem fane dedicate ale lor, în acest context. Iar dacă surprinzi și un instantaneu artistic, precum cel din imaginea de mai jos, ai câștigat!

papuci cu blana acasa
Foto: Instagram @theknclan

Tu ce părere ai despre noul trend, papucii cu blană? Ești de acord cu noi, că ar trebui să îl eviți, sau i-ai căzut deja pradă?

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect
11 ținute pentru teatru: cum să te îmbraci corect
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.