Vrei blugi frumoşi? Nu mai ai voie să îi speli!

Marţi, 26.04.2016
de Andreea Baluteanu

Perechea de jeans perfectă este echivalentul unui unicorn în fashion: visezi la ea, dar nu crezi că există, până ce ai întâlnit-o şi deodată eşti convinsă ca magia este cât de poate de adevărată!

Toate ne dorim blugi frumoşi şi visăm ca perechea care ne pune în valoare să rămână alături de noi pentru totdeauna! Iar sfatul cel mai important pe care l-am primit de la creatorii de jeans este următorul: dacă îţi doreşti ca mica ta minune să reziste timp îndelungat, spal-o cât mai rar... sau deloc!

Vestea şocantă din fashion: de ce să îţi speli cât mai rar blugii

Secretul blugilor frumoşi? Cât mai puţine întâlniri cu maşina de spălat! Şi nu o spunem noi, ci CEO-ul Levi Strauss, Chip Bergh, citat de cnn.com, care a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, cu toată seninătatea că blugii săi nu fuseseră spălaţi de un an!

 

A photo posted by Rihanna (@rihanna.today) on

De ce blugii frumoşi nu vor să ia vreodată contact cu detergentul? Pe lângă faptul că spălarea la maşină degradează prea timpuriu denimul (mai ales perechile de blugi clasice, raw, nu cele deja prespălate), vei constata că forma perfect mulată şi intensitatea culorii se vor diminua în mod dramatic. Iar perechea ta perfectă de mom jeans se va transforma într-un alt articol vestimentar care a îmbătrânit înainte de vreme!

De asemenea, blugii de calitate devin cea mai bună mărturie a stilului de viaţă, accentuează fanii lor. Se vor decolora subtil în locurile unde te aşezi, vor lua forma telefonului plasat în buzunarul de la spate sau îţi vor mângâia uşor picioarele în dreptul genunchilor! Iar atunci când ziua primei spălări va veni (după şase luni, după un an sau atunci când mirosul lor este imposibil de suportat), aceste regiuni se vor estompa şi mai vizibil, iar blugii tăi frumoşi vor primi patina timpului, dar în deplină glorie. Dacă alegi să îl speli mult prea devreme, modelul de jeans se va decolora total aleatoriu, fără a mai avea şansa de a dobândi vreodată acel look de „alături de tine, la bine şi la rău”.

Nu ai voie să îi speli, dar cum îi cureţi?

Desigur, nu te vom îndemna să nu acorzi nicio atenţie stratului de praf, acumulării de transpiraţie sau de bacterii de pe blugii tăi frumoşi, astfel încât să le garantezi acel aspect de „perfect purtaţi”. Însă am „cules” pentru tine câteva soluţii încercate de adepţii metodei „blugii ideali sunt cei nespălaţi”!

Cea mai populară tehnică de curăţare a blugilor este introducerea lor la congelator! Această metodă va determina, într-adevăr, distrugerea majorității microbilor, dar nu te va scăpa și de mirosul neplăcut!

Spray-urile neutralizatoare sau antibacteriene, special concepute pentru jeans, sunt populare peste Ocean. Dacă ai posibilitatea de a achiziţiona unul, le vei face un cadou minunat blugilor tăi frumoşi. Dacă nu, poţi elimina mirosurile neplăcute întorcându-i pe dos şi lăsându-i să se aerisească afară! Astfel, vei amâna prima spălare, iar pantalonii tăi vor fi proaspeţi ca o adiere de vânt!

Dacă i-ai murdărit, dar ai posibilitatea de a acţiona imediat asupra petei, trateaz-o cu un pic de  apă caldă, fără detergent, iar blugii tăi au toate şansele de a redeveni frumoşi. Dacă nu ai fost suficient de „vigilentă”, foloseşte o cârpă moale umezită într-un detergent blând, un bureţel sau o periuţă de dinţi şi roagă zeităţile denimului să îţi protejeze perechea favorită! Îţi urăm tot norocul din lume!

Cum speli corect blugii

Ai trecut testul perioadei de aşteptare şi nu mai poţi evita sub nicio formă să îţi speli frumoşii blugi? Nu considera că grija pe care le-ai acordat-o este suficientă şi nu îi arunca la întâmplare în maşina de spălat!

Experţii îţi recomandă pe cât posibil să îi speli de mână, pe dos, cu foarte puţin detergent sau săpun lichid, apoi să îi laşi să se usuce natural afară şi să îi întorci pe faţă cât sunt încă umezi.

Dacă este absolut obligatoriu să îi speli la maşină, alege întotdeauna cea mai joasă temperatură şi un program scurt de spălare!

Tu vei pune în aplicare sfaturile experţilor pentru a avea blugi frumoși? Eşti gata să renunţi să îţi mai speli jeanșii sau să amâni cât mai mult acest proces?

Surse foto: Instagram, Splashnews

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (21)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!