Cele mai spectaculoase apariţii fashion ale cântăreţului Prince

Cele mai spectaculoase apariţii fashion ale cântăreţului Prince

Redactor Andreea Baluteanu

Veştile proaste nu încetează să ne surprindă, 2016 fiind anul în care mari legende ale muzicii au decis să ne părăsească! După David Bowie, un cameleon al entertainmentului, Prince a încetat din viaţă în condiţii încă neelucidate!

La numai 57 de ani, artistul, pe numele său original Prince Rogers Nelson, ne-a lăsat moştenire nu numai melodii celebre şi un stil original, combinaţie între funk, rock şi pop, dar şi ţinute spectaculoase! Cu un simţ fashion cu totul şi cu totul special, Prince se numără printre starurile care au inspirat şi influenţat generaţii întregi! Descoperă mai jos apariţiile sale emblematice!

Prince, o legendă a muzicii şi a fashionului

În anii '70, un cântăreţ din Minnesota şoca nu neapărat prin muzica sa, un amestec de influenţe originale, cât mai ales prin apariţiile spectaculoase! Prince cunoaşte celebritatea pe plan mondial, în 1984, odată cu lansarea albumului „Purple Rain”, care urma să primească ulterior două premii Grammy, dar şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră a filmului omonim!

La primele apariţii, Prince ne demonstra că un suflet de artist nu poate şi nu trebuie să cunoască teama: costumul animal print decoltat, în care starul în devenire cânta cu foc în 1980, se numără printre cele mai comentate alegeri stilistice ale sale.

Pardesie lungi, încrustate cu ţinte şi paiete, geci de piele rock, cămăşi cu volane şi o coamă zburlită, acompaniat mereu de chitară: este „uniforma” de gală a lui Prince în timpul turneului Purple Rain! Jacheta purpurie cu ornamente se potrivea coloristic cu marele său hit „Purple Rain”, iar costumele metalizate îl făceau să fie imposibil de trecut cu vederea. Nu era nimic obişnuit în apariţiile sale pe scenă, iar eclecticul era o parte a mirajului Prince. Era dificil să îi ignori talentul sau muzica, dar era de neconceput să îţi iei ochii de la ţinutele sale!

 

A photo posted by @rybwyn on

 

A photo posted by HuffPostItalia (@huffpostitalia) on

O altă caracteristică a stilului Prince sunt influenţele androgine. Au fost necesare câteva decade pentru ca fenomenul transgender să fie acceptat ca ceva normal, iar apariţiile la graniţa dintre masculin şi feminin să nu mai fie asociate doar cu momente artistice controversate. Prince a fost unul dintre pionierii acestei mode! Jacheta roz bombastic, încrustată cu paiete maxi de diverse culori (concert ţinut la Arenele Wembley din Londra, în 1995), și cămăşile Polka dots, purtate la sfârşitul anilor '80, se numără printre cele mai spectaculoase apariţii ale cântăreţului.

 

A photo posted by Francesco Lo Cascio (@frankascio) on

Eclectice, glam, de neuitat, ţinutele cu paiete aurii se numără printre cel mai uşor recognoscibile apariţii ale lui Prince! Cu machiaj intens şi tocuri care îi confereau prestanţă la înălţimea de 1,60 m, cântăreţul făcea show-uri spectaculoase. În 2015 îl regăsim în acelaşi costum strălucitor, cu chitara obligatorie atârnată de-a lungul trupului cu o bretea animal print, un simbol al ţinutelor sale!Dacă nu erau paiete, Prince trebuia să se „scufunde” în străluciri metalizate! La una dintre ultimele sale apariţii, în timpul premiilor Grammy din 2015, marea legendă a muzicii pop, la 56 de ani, nu îşi nega originile şi scânteia, într-un outfit portocaliu cu luciri metalice!

Nici albul nu i-a fost necunoscut cântăreţului! La lansarea postului VH1, Prince a purtat un costum decoltat, cu accesorii aurii şi franjuri, demn de reputaţia unui star de magnitudinea sa. Influenţele victoriene ale cămăşii cu volane și bastonul strălucitor (un alt element caracteristic) îl însoţeau într-o altă apariţie spectaculoasă, de data aceasta în 1995!

Nu putem vorbi despre simţul fashion al lui Prince fără a aminti de pasiunea sa pentru culoarea mov! Chitara în această nuanţă era un simbol al starului, iar costumul mov, purtat cu aceleaşi tocuri, amintea tuturor că ploaia purpurie nu avea să se oprească niciodată!

Marcă înregistrată a lui Prince, costumele lejere, cu pantaloni drepţi sau evazaţi, scăldate în toate culorile curcubeului, îi conturează unele dintre cele mai spectaculoase apariţii. Artistul strălucea în albastru, în roşu intens, în portocaliu sau în gri lucios: era greu să ţii pasul cu el şi era aproape imposibil să îl eclipsezi.

Nici mult iubitele pasteluri actuale nu i-au fost străine: Prince într-un costum roz şi o cămaşă albastră sau în galben pal - sunt imagini care fac parte din istoria muzicii, dar şi a modei deopotrivă!

Nu putem încheia fără a aminti de apariţia artistică din 2010: costum alb, pantofi cu influenţe sport şi siluete gravate în culori. Sunt momente care vor rămâne întipărite în memoria fanilor săi şi care l-au propulsat în eternitate!

Tu te numeri printre fanii lui Prince? Ce părere ai despre aceste apariţii memorabile, spectaculoase?

Surse foto: Hepta, Instagram, Splashnews

Articolul urmator
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Trendul verii 2023, Barbiecore: 8 ținute stilate cu care cucerești tendințele
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.