Coafuri seculare – Stilul Pompadour

Gabriela David, redactor Divahair.ro

   Stilul Pompadour este o coafura numita dupa Marchizul de Pompadour (1721-1764), devenind la moda la inceputul secolului IX si depinzand si modificandu-se in functie de zona geografica . Barbatii isi poarta parul dat pe spate si plin de volum, foarte ridicat in fata, in timp ce femeile il poarta cu bucle largi, dat pe spate in acelasi mod. Ronald Reagan a fost unul dintre cei mai faimosi oameni ce au ales acest stil. De asemenea, stilul acesta a fost preferat de artisti si actori ai anilor 1950 ca Marlon Brandon, James Dean sau Elvis Presley. Exista si variante latine ale acestui stil, asociate mai mult cu tangoul european sau argentinian si mai tarziu cu genurile muzicale rock’n’roll si country. Tot in aceasta perioada, stilul pompadour a fost strans legat de farmecul “culturii vintage” ce se definea prin masini antice, bastoane deosebite, muzica mericana, formatii de rock’n’roll si imitatori de-ai lui Elvis.
    O astfel de coafura este creata prin aducerea in fata a parului dinspre crestet apoi adunarea bretonului pe spate luat din ambele parti, astfel incat parul venit dinspre crestet sa sutina bretonul dat pe spate. Stilul si-a mai modificat forma cu trecerea anilor, preferandu-se ca bretonul sa se ridice pe spate cu volum, in parti si in crestet parul sa fie dat, de asemenea, pe spate (James Dean). De asemenea, unii preferau o simpla bucla voluminoasa a bretonului, sau parul tuns foarte scurt, in afara de breton care era lasat lung si modelat .Pentru femei,aceasta coafura si-a castigat popularitatea in primii ani ai secolului XXI. Poate fi creata prin atentie acordata asupra bretonului care este tras spre crestetul capului usor, lasandu-i un volum mare, pieptana usor si umflat. Acest stil este inca la moda; nu-l putem uita pe renumitul Brandon din serialul “Beverly Hills 90210” care a readus acest stil. Astfel putem incerca sa aducem o noutate, aceasta coafura putand fi incercata de oricine, chiar si daca aveti forma fetei mai lunga.

1. Pentru o forma a fetei lunga si subtire

Pentru o astfel de osatura, parul din parti este ridicat in sus, pe spate, ajungand in diagonala pe centruI, buclandu-l usor, cat mai departe de cap. Ce ramane este lasat pe spate, pentru a acoperi gatul si a oferi rotunjime fetei.

2. Pentru o forma a fetei rotunda

In cazul acesta parul este pieptanat cat mai strans de pielea capului din ambele parti, inaltimea lui fiind concentrate pe centrul capului si nu in parti. Parul de la spate trebuie ondulat pentru a fi cat mai scurt .

O astfel de coafura se va asorta cel mai bine cu o tinuta retro sau punk-chic, desavarsita de accesorii care sa pastreze aceeasi nota de stil.

Geanta Dasha 245 lei 

Sandale Dasha 269 lei 

Articolul urmator Cele 9 tendințe cheie din modă ale sezonului toamnă-iarnă 2022

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.