Top 10 cele mai exclusiviste reviste de moda din toate timpurile

Andreea Gluh, redactor

Reviste de moda vedem la toate standurile de ziare. Ne atrag atentia titlurile, modelele de pe coperta, suntem curioase sa vedem care sunt trendurile in noul sezon si ce ne propun designerii in materie de culori, croieli si texturi. Primele publicatii de gen au aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar numarul lor a crescut odata cu trecerea anilor, astfel incat astazi sunt nenumarate. In continuare, iti vom prezenta un top 10 al celor mai exclusiviste reviste de moda din toate timpurile.

Iata care sunt acestea!

10. Revista de moda Purple Fashion

"Purple Fashion" este o publicatie care a vazut lumina tiparului in Franta, in anul 1992.

Nu este de mirare ca aceasta revista costa 50 de dolari, avand in vedere faptul ca intre paginile sale isi gasesc locul unii dintre cei mai cunoscuti designeri din domeniul fashion si o serie de fotografi renumiti pentru viziunea pe care o au asupra modei.

9. Zoot, revista de moda de origine portugheza

"Zoot" este o publicatie de origine portugheza, care a aparut in 2005. Un an mai tarziu, deja traversa oceanul, ajungand la New York si in Los Angeles. Revista este bianuala si se bazeaza pe un concept original: recunoasterea la nivel mondial a stilului portughez.

8. Revista din capitala modei: Self Service

Iata inca una dintre cele mai apreciate reviste de moda din Franta! "Self Service" este o publicatie bianuala, al carei sediu se afla intr-una din capitalele modei: Paris. Fashionistele o rasfoiesc pentru a afla ce este in tendinte si ce li se pregateste in noul sezon.

7. Zoo Magazine, printre cele mai scumpe publicatii

Aceasta revista este una dintre cele mai scumpe publicatii de pe piata printurilor. Ea a aparut prima data in 2003, iar sediul redactiei se afla la Amsterdam. "Zoo Magazine" este publicata in limbile engleza si germana.

6. FSHN Magazine, revista de moda fara granite

"FSHN" este o revista de moda al carei titlu este o abreviere a cuvintelor "fashionable", "sexy", "haute" si "naughty". "FSHN" a pornit de la conceptul de moda fara granite. Asadar, articolele si imaginile publicatiei sunt realizate folosind surse de inspiratie de pe diverse continente.

5. WFM, o adevarata Biblie a fashionistelor

"WFM" este o revista de moda destinata fashionistelor care vor sa stie ce se intampla pe podiumurile de la Milano, Paris, New York, Londra, Madrid, Barcelona, Tokyo sau Hong Kong. Asadar, daca vrei sa fii in trend si sa afli ce se va purta in sezonul urmator, trebuie sa rasfoiesti neaparat "WFM".

4. CR Fashion Book, o revista de moda originala

Aceasta revista de moda a fost creata in anul 2011 de fostul redactorul sef al "Vogue", Carine Roitfeld. "CR Fashion Book" este o publicatie bianuala, pe care Carine si-a lasat amprenta personala , prezentand trendurile actuale intr-o maniera proprie.

3. L'Officiel, o publicatie cu un design clasic

Aceasta revista de moda a aparut in Franta, in anul 1921. Compania detinatoare este Les Editions Jalou si este o afacere de familie. In 1996, "L'Officiel" a inceput sa fie publicata in 18 tari de pe intreg mapamondul.

Revista a fost dintotdeauna apreciata gratie designului clasic, care a reusit sa atraga atentia creatorilor de moda renumiti.

2. Vogue, una dintre cele mai vechi reviste de moda

Revista de moda "Vogue" a aparut in 1892, in USA, in tipografiile trustului Conde Nast Publications. Inca de la inceput, articolele publicate le-au fost destinate aristocratilor. Erau prezentate idei care aveau scopul de a genera schimbari in bine ale vietii sociale, aceasta nefiind ingradita de diverse norme, cum se intampla in Marea Britanie.

In prezent, revista "Vogue" este publicata in 18 tari.

1. Harper's Bazaar, cea mai exclusivista revista de moda

"Harper's Bazaar" este una dintre cele mai vechi reviste de moda , lansarea ei avand loc in Statele Unite ale Americii, in anul 1867. Revista apartine Corporatiei Hearst. Publicul tinta este alcatuit din femei cu venituri mari, articolele prezentand produse de lux.

Cu timpul, Harper's Bazaar a reusit sa patrunda pe piata tipografica din 22 de tari, iar in anul 2007, a aparut si in Romania.

Cele mai exclusiviste reviste de moda te pot introduce in lumea magica a podiumurilor, unde designerii, modelele si fotografii tes povesti magice.

Surse foto: harpersbazaar.com; vogue.co.uk; selfservicemagazine.com; zootmagazine.com; purple.fr; fshnmagazine.com; zoomagazine.com; crfasionbook.com; patrimoine.editionsjalou.com; Facebook

Articolul urmator Tendințe din modă pe care le vrem cu toții dispărute pe vecie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.