Trendhim.ro te învață cum să porți un ceas bărbătesc cu stil

Trendhim.ro te învață cum să porți un ceas bărbătesc cu stil

Andreea Constantin

Poartă-ți ceasul cu stil învățând cum să-l porți într-un mod corect. De la ceasuri elegante la ceasuri casual, acest ghid complet îți arată tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți îmbunătăți stilul instant. Știi că trebuie să îți asortezi cureaua cu pantofii? Este cam aceeași regulă și în cazul ceasurilor.

Bineînțeles, regulile se aplică mai ales evenimentelor formale. Din punct de vedere tehnic, ești liber să porți ceasul cu orice tip de îmbrăcăminte (inclusiv încălțăminte) dorești. Dar pentru cei care vor să urmeze reguli de bună etichetă și stil, asortarea ceasului cu ținuta poate diferenția bărbații de băieți.

Ține minte – ceasul este un accesoriu. Ar trebui să-ți îmbunătățească aspectul, nu să-l domine.

Cum să asortezi un ceas la ținuta ta?

Asortarea ceasului la ținuta ta nu trebuie să fie complicată - trebuie doar să te gândești cum să le asortezi.

Asortează metalele între ele – argintul cu argint, aurul cu aur. Vezi care sunt toate elementele metalice ale ținutei tale - catarama de la curea și pantofi, inelele, butonii - și potrivește-le cu ceasul tău.

Cureaua de ceas este și ea importantă. La fel ca pantofii și cureaua, cureaua de ceas din piele ar trebui să se potrivească cu celelalte accesorii din piele din ținuta ta. O curea de ceas din piele maro ar trebui purtată cu pantofi și curea din piele maro. O curea de ceas neagră ar trebui purtată cu pantofi și curea de culoarea neagră.

Același lucru este valabil și pentru stilul pantofilor. Pantofii eleganți merg cel mai bine cu un ceas elegant, în timp ce sneakers arată bine cu un ceas sport.

Cadranele de ceas de culoare deschisă sunt adesea potrivite pentru ținutele de zi, în timp ce cadranele de ceas de culoare gri, kaki, neagră sau maro sunt mai potrivite pentru ținutele de seară.

ceas barbatesc

Pe care încheietură ar trebui un bărbat să poarte ceasul?

Unele surse spun că un bărbat ar trebui să poarte ceasul pe mâna sa mai puțin dominantă.

Dacă ești dreptaci, poartă ceasul pe mâna stângă și vice versa. Logica de aici este că ceasul nu va fi mișcat la fel de mult, ceea ce ar putea maximiza durata sa de viață. De asemenea, înseamnă că vei putea să verifici cât este ceasul în timp ce utilizezi mâna dominantă pentru alte activități... precum a scroll-ui pentru a citi acest articol.

În mod tradițional, un ceas ar trebui să fie purtat suficient de lejer pentru a permite utilizarea deplină a încheieturii mâinii. Cadranul ceasului trebuie să stea lângă ulna (osul de la exteriorul încheieturii mâinii). Ceasul tău nu ar trebui să iasă de sub manșeta cămășii atunci când stai confortabil. Ar trebui să apară numai atunci când brațul tău este îndoit.
Doar o atenționare - nu purta ceasul peste manșeta cămășii.

Tipuri de stiluri de ceas

Ceas elegant/de lux

Acum mai mult ca niciodată, ceasurile elegante sunt piesa ta de glamour. De obicei, au cadranul îngust și o curea potrivită, îngustă. Cadranul este de de obicei simplu și minimalist (fără cronografe fanteziste sau faze lunare).

Când să porți un ceas elegant

Dacă vrei să deții un singur ceas, nu vei da greș cu un ceas elegant. Frumusețea ceasului elegant stă în versatilitatea sa, va arăta la fel de bine și cu un costum, dar și cu blugi.

Este ceasul potrivit pentru un look smart, formal, sau pentru când dorești să faci impresie bună prin a arăta bine.
- La birou
- La întâlniri de afaceri și interviuri
- La ocazii speciale: nunți, petreceri, zile de naștere
- Evenimente de tip black-tie
- La operă sau treatru
- La cluburi exclusiviste
Un ceas elegant îți va îmbunătăți aspectul instant. Îți va transforma costumul din unul sobru în unul suav. Este, de asemenea, bun pentru ținutele casual de weekend.

Ceas tip militar

Denumit inițial ceas de tranșee, ceasurile de tip militar sunt concepute pentru a rezista condițiilor extreme. Sunt dure, solide și te țin mult timp. De asemenea, sunt concepute pentru a putea fi citite noaptea, așa că au cadrane mari, foarte lizibile, cu indici fosforescenți, cadran negru cu contrast ridicat și nemere albe. Ceasurile supradimensionate sunt deosebit de populare printre piloții militari.

Având drept scop funcționalitatea ridicată, carcasa este de obicei din oțel inoxidabil și cureaua este din piele sau pânză.

Al doilea tip de indicatori, denumiți "hacking" au apărut o dată cu aceste ceasuri tip militar. Reprezintă o funcție care oprește minutarul atunci cand tragi coroana în poziția de setare a timpului, permițând purtătorului să seteze al doilea tip de indicatori orari. Aceată funcție a fost dezvoltată pentru ca soldații să își poată sincroniza ceasurile unii cu ceilalți.

Ceasurile de câmp sunt de obicei acoperite cu PVD negru, verde sau gri. PVD (depunerea fizică a vaporilor) implică vaporizarea unui material (cum ar fi nitrura de titan aluminiu) și legarea acestuia cu materialul curelei de ceas pentru a-l face mai durabil și mai atractiv. Carbonul de tip diamant (DL) este un tip de acoperire aplicată PVD și este de obicei neagră sau gri.

ceas barbatesc militar

Când să porți un ceas tip militar

Cu un design rezistent, un ceas tip militar îți va servi bine în condiții solicitante, cum ar fi terenul de sport, drumețiile sau în grădină (da, și grădinăritul este dur!).

Este, de asemenea, accesoriul tău pentru ținutele de zi cu zi. Cu linii simple și robust - Combină-l cu blugi și tricou și vei fi gata pentru orice. Va merge bine cu cizmele de lucru și nu va arăta nelalocul lui nici cu blugi și trening. Doar nu-l purta cu ținuta black-tie.

Ceas sport/Ceas de scufundări

James Bond a făcut celebru acest tip de ceas. Ceasul modern pentru scufundări a fost conceput pentru a oferi scafandrilor o cronometrare precisă a sursei de aer rămase. Majoritatea ceasurilor de scufundare sunt rezistente la apă până la cel puțin 100 de metri.

Un ceas sport, conceput mai degrabă pentru înot decât pentru scufundări, poate fi impermeabil, dar la adâncimi mai mici.

Ceasurile de scufundare sunt de dimensiuni medii, cu cadran mare și, în general, fabricate din metale rezistente la coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil. Sunt suficient de smart și versatile pentru a fi folosite pentru ocazii casual sau formale.

Ceasul cronograf (din punct de vedere tehnic, un ceas sportiv) a fost inventat când regele Franței Ludovic al XVIII-lea a dorit un cronometru precis pentru cursele sale de cai. Astăzi, ceasul sport modern este un accesoriu obligatoriu pentru marinari, alergători, excursioniști, alpiniști, bicicliști și pentru bărbatul care dorește să facă ca fiecare secundă a zilei sale să merite trăită.

La fel ca ceasul de scufundări, ceasul sport este cel mai potrivit pentru activitatea fizică și poate prezenta funcții adiționale, cum ar fi monitoarele de ritm cardiac, altimetre, barometre, busole și urmărirea GPS.

Când să porți un ceas de sport sau un ceas de scufundare

Multe ceasuri sport sunt suficient de elegante încât să se extindă la „smart-casual” sau chiar la un accesoriu la modă și sunt perfect acceptabile pentru orice, de la ținute de birou până la cele pentru cumpărături și călătorii.
Conform tradiției, ceasurile de scufundare și costumele nu se potrivesc niciodată. Voluminozitatea mare a unui ceas de scufundări pur și simplu nu funcționează cu liniile netede ale unui costum. Dacă ești Agentul 007 și doar ce ai înotat până la un cazino din Macau - atunci poți face orice dorești.

Ceas aviator/Ceas de pilot

Ceasurile pentru piloții Royal Air Force, ceasurile aviator sunt similare cu ceasurile militare. De obicei, sunt de dimensiuni medii până la mari și au un cadran supradimensionat cu cifre îngroșate pentru o citire ușoară în condiții nefavorabile. Vei găsi simbolul de triunghi și două puncte la ora 12 pe majoritatea ceasurilor aviator. Funcția fosforescentă permite piloților să găsească rapid ora 12 și să vadă cât este ceasul.
Unele modele au o ramă rotativă cu marcaje pentru 60 de minute și o fereastră pentru dată. Cronografele de pe ceasurile aviator includ de obicei o configurație pentru intervale de 30 de minute, 12 ore și 60 de secunde pentru a permite sincronizarea ușoară.

Când să porți un ceas aviator

Acesta este un ceas excelent pentru tot felul de scopuri. Deși inițial a fost conceput pentru a fi folosit în timpul acțiunii, acesta va face trecerea pentru ținutele de zi cu zi, călătorii sau întâlniri casual. Și dacă este un design deosebit de elegant, îl poți purta și cu o ținută formală.

Ceas Digital

Un ceas analogic arată ora cu limbi indicatoare, însă un ceas digital are un ecran LED care arată ora în cifre. Majoritatea ceasurilor digitale au un afișaj de șapte segmente și o curea de plastic sau cauciuc.
Deși orice este digital ar părea o invenție relativ modernă, ceasurile de mână mecanice digitale există încă din anii 1920.
Cu toate acestea, primul ceas LED nu a apărut decât în 1970. Primul ceas digital a fost inspirat din filmul științifico-fantastic din 1968 ‘2001: Odisee spațială’. LED-ul digital a rămas destul de scump până în 1975, când o companie din Texas a început să producă în masă ceasuri LED din plastic.

Când să porți un ceas digital

Conform experților în stil, un ceas digital este strict casual. Asta înseamnă ținute casual, de antrenament sau de relaxare cu tricou și sneakers. Descoperă mai multe modele pe Trendhim.ro

Articolul urmator
8 lucruri esențiale din garderobă care trebuie purtate cu o mărime mai mare
8 lucruri esențiale din garderobă care trebuie purtate cu o mărime mai mare
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.