Vestele pentru copii, îmbrăcămintea pentru confort și libertate de mișcare

Vestele pentru copii, îmbrăcămintea pentru confort și libertate de mișcare

Andreea Constantin

Când cauți protecție termică, dar și libertate de mișcare alegi vestele ca îmbrăcăminte pentru sezonul rece. Vestele de copii sunt fără îndoială printre hainele confortabile din garderoba micuțului tău.

Designul le recomandă pentru orice tip de activitate în aer liber, de la plimbările și drumețiile relaxante, până la activitățile de la locul de joacă și ciclism. Dincolo de libertatea de mișcare pe care o oferă, vestele pentru copii sunt confortabile și practice, fiind îmbrăcămintea perfectă pentru perioadele de tranziție dintre sezoane. Disponibile într-o mulțime de modele și stiluri, pentru sport sau ținute casual, vestele de copii trebuie să se regăsească în garderoba micuțului tău. Dacă vrei să alegi modelul potrivit și să afli cum le integrezi în ținute, citește în continuare tot ce trebuie să știi despre vestele de copii. Află mai multe detalii aici.

CUM ALEGI VESTA PENTRU COPII?

Dacă vrei o piesă vestimentară care să îmbine protecția termică cu respirabilitatea corpului, vesta pentru copii este exact ce ai nevoie. Pentru a ține pasul cu energia debordantă a copiilor, trebuie să le oferi îmbrăcăminte care să susțină libertatea de mișcare, confortul și ventilarea eficientă a corpului. Pornind de la aceste idei au apărut vestele pentru copii pentru activități sportive și pentru ținute casual. Care sunt criteriile pe baza cărora trebuie să alegi vestele de copii? Hai să le parcurgem pe toate împreună într-un scurt ghid:

Sportul practicat este primul detaliu la care trebuie să fii atent. În funcție de intensitatea efortului și energia depusă în timpul sportului, cei mici pot avea nevoie de o vestă polar de copii pentru drumeții, de o vestă pentru schi, o vestă de copii pentru echitație sau de o vestă reflectorizantă pentru ciclism. Fiecare model este adaptat astfel încât să susțină respirabilitatea corpului și să ofere confortul termic necesar.

Materialul din care confecționată vesta oferă diferite beneficii. De exemplu, o vestă polar pentru copii este mai călduroasă, ideală pentru activitățile în aer liber din zilele răcoroase. Este realizată din materiale tehnice, recunoscute pentru termoreglarea corpului în timpul mișcării. O vestă de schi pentru copii oferă în plus și protecție la vânt datorită inserției de material pe partea frontală.

Culoarea vestei pentru copii este de cele mai multe ori aleasă pentru a se integra cât mai bine în garderoba acestora. Pentru majoritatea activităților în aer liber vestele de copii au culori neutre și versatile. Dar în cazul vestelor pentru ciclism și semnalizare culorile neutre sunt înlocuite de culori aprinse care ies în evidență în orice condiții meteo. De cele mai multe ori acestea se poartă ca un strat suplimentar peste jacheta sport, tocmai pentru a crește vizibilitatea pe traseu.

Croiala vestelor de copii este stabilită în funcție de activitatea sportivă. Dacă unele veste au o croială ușor cambrată pentru a favoriza libertatea de mișcare și protecția termică, există și modele de veste de copii cu o croială lejeră, cum sunt vestele polar pentru drumeții. Vestele de copii pentru ciclism și semnalizare au o croială largă pentru a încuraja purtarea peste geacă sau jachetă.

IDEI DE ȚINUTE CU VESTELE PENTRU COPII

Vesta pentru copii își face loc cu ușurință în ținutele micuțului tău. Fie că vorbim despre ținute casual, fie că vorbim despre ținute sport, vestele te ajută să creezi ținute stratificate, ideale pentru perioadele de tranziție dintre sezoane. Astfel, copilul tău poate îmbrăca și dezbrăca rapid vesta în funcție de temperatura exterioară.

De exemplu, vesta de copii se integrează perfect peste un pulover sau o cămașă. Astfel obții o ținută casual ideală pentru primăvară și toamnă pe care copilul tău o poate purta la plimbare, la școală și în timpul liber. De ce să îi restricționezi libertatea de mișcare cu jachete prea voluminoase, când poți opta pentru o vestă confortabilă și lejeră? Ca să nu mai spunem că vestele de copii se pot purta și peste rochițe sau cu fustițe în cazul fetelor.

Vestele sport de copii se potrivesc de minune peste treninguri. Avantajul vestelor este că vin în completarea echipamentelor sport pentru copii cu extra confort termic, dar și lejeritate în mișcări. Astfel, orice trening poate fi transformat într-o ținută mai interesantă și confortabilă cu ajutorul unei veste de copii.

Sau copilul tău poate purta vesta de copii peste o jachetă subțire de exterior, ca un strat suplimentar pentru confort termic. Decât să alegi o jachetă mult prea voluminoasă, optează pentru o vestă de copii care să îi ofere micuțului tău protecția termică de care are nevoie și libertatea de mișcare necesară.

Tu cum integrezi vestele de copii în ținute? Alege vesta potrivită pentru stilul micuțului tău și oferă-i confortul de care are nevoie în fiecare sezon.

Articolul urmator
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
Sutien potrivit pentru sânii lăsați: cele mai bune modele
Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.