Deodorante vs antiperspirante: Cum și când intervine sustenabilitatea?

Deodorante vs antiperspirante: Cum și când intervine sustenabilitatea?

Redactor Andreea Baluteanu

Multe dintre noi ne simțim confuze atunci când poposim în fața rafturilor din supermarket și ni se pune la dispoziție opțiunea de a achiziționa deodorant sau antiperspirant. Nu sunt, oare, același produs, dar vândut sub o denumire diferită?

Nici pe departe! Nu numai că există diferențe între deodorant și antiperspirant, dar fiecare produs se potrivește unui anumit stil de viață sau unor activități. Pentru a alege în deplină cunoștință de cauză, îți spunem în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre deodorant versus antiperspirant!

Deodorant versus antiperspirant: diferențe de reținut

Nu te lăsa amăgită de acel „versus”: deodorantul și antiperspirantul nu se află în competiție, ba, dimpotrivă, pot să se regăsească printre preferatele aceleiași persoane. Sunt femei care preferă deodorantele sau care optează pentru antiperspirante, dar și femei care jonglează cu aceste două produse.

fata care se da in oglinda cu un deodorant

Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre deodorante și antiperspirante!

Au scopuri diferite. Cea mai simplă modalitate de a explica diferența dintre un deodorant și un antiperspirant este următoarea: deodorantul te protejează contra mirosurilor neplăcute, în timp ce antiperspirantul te păstrează nu numai proaspătă și parfumată, dar contribuie și la controlul transpirației, păstrându-ți pielea subrațului uscată. Acesta din urmă conține săruri de aluminiu, ingredientul activ pentru a reduce transpirația.

Alege-le în funcție de activități. Așa cum am spus, nu e un război între deodorant și antiperspirant, ci le poți deține mândră pe amândouă, folosindu-le în tandem în funcție de cât de agitată e ziua ta.

Ai programate numai activități relaxante, vei sta în grădină, la răcoare, ieși la un brunch cu prietenii sau citești pe terasă? Atunci un deodorant e opțiunea perfectă!

Dimpotrivă, știi că urmează o perioadă în care vei fi super activă, practicând o activitate sportivă intensă, trecând prin emoții răvășitoare la o ședință sau lăsându-te în voia unor sentimente și mai tulburătoare, la o întâlnire? Atunci un antiperspirant e alegerea de căpătâi.

Ambele tipuri de produse te protejează. Dorim să clarificăm un lucru: atât deodorantele, cât și antiperspirantele te mențin proaspătă. Dar primele dintre ele te protejează de mirosuri neplăcute, în timp ce celelalte de mirosuri și umezeală. De asemenea, antiperspirantele garantează în general o protecție mai îndelungată contra transpirației.

Ambele tipuri de produse au grijă de pielea subrațului tău. Să ne înțelegem, cuvântul „iritație” nu are ce să caute în aceeași propoziție nici cu „deodorantul”, dar nici cu „antiperspirantul”, sau cel puțin nu cu astfel de produse de calitate.

Știm că îți iubești pielea și că ești preocupată de îngrijirea sa, așa că îți recomandăm „excelența în materie”. E vorba despre gama de deodorante și antiperspirante Dove, care, pe lângă protecție însemnată, oferă și hidratarea pielii delicate cu combinația de ¼ cremă hidratantă, specifică brandului, și uleiurile naturale de îngrijire. Inspiră, atinge, iubește: Dove îți oferă tot ce e mai bun pentru pielea ta!

Tot ce nu ni s-a spus până acum despre sustenabilitatea antiperspirantelor

Dificultățile prin care trece biata noastră planetă, secătuită de resurse, și aproape de colaps, ne-au determinat ca în ultima vreme să luăm tot mai în serios conceptul de sustenabilitate. Conform dexonline, sustenabilitatea se referă la utilizarea și dezvoltarea resurselor naturale fără a conduce la epuizarea lor sau la degradarea mediului înconjurător, misiuni care sunt prioritare.

deodorantele Dove

Să fii sustenabil nu înseamnă numai să folosești materiale reciclate, ci și să eficientizezi procesul de producție, să ai grijă de natură, să practici politici de protecție a mediului și, nu în ultimul rând, să iubești planeta.

Cum poate un antiperspirant să fie sustenabil? În nenumărate forme, și suntem încântate că Dove dă dovadă de atât de multă intuiție și inițiativă din acest punct de vedere. Adorăm deodorantele și antiperspirantele Dove, pe care le asociem cu unele dintre cele mai frumoase momente din viața noastră, dar, cum sustenabilitatea a început să conteze atât de mult pentru noi, în calitate de clienți, suntem mândre că brandul nostru preferat s-a conformat și e pionier în domeniu.

La ce ne referim? La practicile sustenabile desfășurate mai ales în producția și ambalarea deodorantelor și antiperspirantelor în format spray (aerosol), care ne dau satisfacția că am făcut alegerea potrivită pentru noi și pentru planetă.

Mai precis, deodorantele Dove sunt realizate din aluminiu reciclabil la infinit, iar ambalajul conține nu mai puțin de 25% aluminiu reciclat. Nu e nici pe departe ceva ce ai putea trece cu vederea, fiind primul aerosol ce foloseste aluminiu reciclat din Unilever.

Și dacă tot vorbeam despre reciclare, află că flaconul din aluminiu este 100% reciclabil: ne îngrijește pielea, dar ne liniștește și conștiința.

Am vorbit despre producție și sustenabilitate și știi că nu puteam să nu ridicăm chestiunea energiei, primordială în zilele noastre. Vei fi mai mult decât mulțumită să afli că Dove folosește numai energie regenerabilă, detașându-se din cercul vicios care a dăunat atât planetei noastre.

susrenabilitate Dove

Din grijă pentru planetă și pentru toate sufletele sale, produsele Dove nu sunt testate pe animale. Eticheta Cruelty Free e cu atât mai importantă pentru noi cu cât se întrevăd modificări ale legislației actuale, așa că ne simțim cu atât mai bucuroase că un brand precum Dove nu a uitat de principiile sale.

Eficient, gentil cu pielea, iubitor cu planeta: așa sună crezul Dove. Fie că alegi un deodorant sau un antiperspirant Dove, știi că investești în sustenabilitate, într-un viitor mai bun și într-o planetă mai fericită. Dacă nu credeai că poți asocia îngrijirea de top cu protecția mediului înconjurător, Dove e dovada că se poate.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.