Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

9 funcții ale organismului afectate în sezonul rece

Marţi, 09.10.2018

Venirea toamnei nu ne afectează doar din punctul de vedere al stării emoționale, dar și la nivel de sănătate. Deși poate părea că frigul e benefic în privința anumitor riscuri la care ne supunem, eliminând din populația de bacterii, în realitate, diminuarea luminii solare, vântul rece, schimbările bruște de temperatură și alimentația săracă în substanțe nutritive își pun amprenta asupra organismului nostru.

Sunt 9 funcții ale corpului afectate în principal în sezonul rece, ceea ce ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru noi toate. Descoperă despre ce e vorba în rândurile de mai jos, dar și care sunt cele mai importante măsuri pe care le poți lua acum!

Cum ne afectează toamna sănătatea

Dacă frigul te sperie numai prin prisma răcelilor pe care le poate aduce, ar trebui să îți revizuiești atitudinea. Se pare că anotimpul rece pune mult mai multe riscuri asupra sănătății tale, de care ar fi bine să fii conștientă. Principalul pericol e reprezentat, într-adevăr, de virusuri și de bacterii, care se proliferează acum și care provoacă epidemiile de gripă și răceală. Spațiile închise, rar aerisite, igiena precară și interioarele ultraîncălzite, cu diferențe mari de temperatură față de exterior, constituie, de asemenea, o problemă, fiind locuri în care aceste microorganisme se simt mai în largul lor ca niciodată.

Însă cea mai importantă sursă a acestor probleme ale toamnei este reprezentată de diminuarea aportului de vitamine și minerale. Experții sunt de părere că majoritatea europenilor nu urmează recomandările Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la consumul de fructe și legume și au astfel carențe de substanțe nutritive importante. Iar în sezonul rece problema se acutizează, dat fiind faptul că nu mai avem acces la fructele și legumele care ne stăteau cu atât de multă generozitate la dispoziție în timpul verii.

Soluția? Un supliment alimentar cu un conținut ridicat de vitamine și minerale. Recomandarea noastră este LifePak+ de la Nu Skin, care susține funcțiile corpului și te ajută să treci peste orice problemă cu care te confrunți acum.

9 funcții ale corpului puse în pericol acum

Nu e de glumă cu venirea anotimpului rece! Iar dacă încă nu consideri situația pe atât de serioasă pe cât este, descoperă mai jos care sunt problemele cu care te întâmpină superba toamnă și cum le poți face față!

Sistemul osos. Sănătatea oaselor a devenit un factor ce preocupă tot mai mult femeile la nivel mondial, în condițiile în care osteoporoza ne amenință din ce în ce mai mult. Alimentația săracă în calciu, absorbția deficitară a acestuia, frigul, sedentarismul, toți acești factori specifici toamnei ne pun în pericol.

LifePak+ este soluția la care să apelezi acum! Produsul-minune de la Nu Skin conține magneziu, zinc, mangan și calciu, care contribuie la menținerea sănătății oaselor, dar și vitamina C, atât de necesară pentru formarea colagenului, fără de care oasele s-ar freca unul de altul și ar fi erodate înainte de vreme.

Sistemul imunitar. Cum a început să se răcească vremea, cum biroul s-a transformat într-un imperiu al strănuturilor! Sursa acestor fenomene este proliferarea bacteriilor, încurajată de spațiile neaerisite, calde și umede, exact așa cum le preferă aceste microorganisme. Din cauza acestor factori, procesele ce apără organismul de agenții patogeni externi sunt încetinite.

Din fericire, LifePak+ are răspunsul. Este vorba despre combinația de minerale (seleniu, zinc, cupru) și vitamine (vitaminele A, B6, B12, C și D) care susține sistemul imunitar. Chiar e posibil să treci de toamnă fără să răcești nici măcar o dată!

Metabolismul. Definit drept totalitatea reacțiilor chimice care susțin viața, metabolismul e adesea încetinit odată cu venirea toamnei. Nu e de mirare că ajungi să te îngrași în sezonul rece, mai ales că nu mai faci mișcare ca altădată.

Nu Skin ne pune la dispoziție un adevărat cocktail de vitamine și minerale pentru a contracara acest fenomen. Astfel, vitaminele B3, B5, B6, B12, vitamina C, biotina și magneziul susțin metabolismul energetic, iar zincul consolidează metabolismul normal al carbohidraților, macronutrienților, acizilor grași și al vitaminei A. Mai departe, molibdenul, un mineral foarte important, contribuie la funcționarea adecvată a metabolismului aminoacizilor care conțin sulf. Cromul și biotina susțin metabolismul macronutrienților, vitaminele A și B2 pe cel al fierului, iar extractele din ceapă ajută la menținerea sănătății lipidelor din sânge și la echilibrarea nivelului glucozei.

Sistemul cardiovascular. Alimentația săracă în substanțe nutritive de calitate a sezonului rece reprezintă un pericol și pentru sănătatea inimii tale. LifePak+ răspunde la această problemă cu un conținut bogat în calciu și vitamina K (susțin coagularea normală a sângelui), crom (echilibrează concentrațiile de glucoză), vitamina B1 (ideală pentru o inimă sănătoasă), B2, B6 și B12 (controlează formarea și menținerea numărului de globule roșii), B9 (are aport în formarea sângelui) și semințe de struguri, care țin sub control tensiunea arterială.

Rețeaua de antioxidanți. Stresul, poluarea, radiațiile solare creează radicalii liberi, care ne amenință organismul. Rețeaua de antioxidanți este cea care îl protejează, dar ea devine fragilă odată cu instalarea toamnei.

Aici întră în acțiune LifePak+, grație complexului de vitamine și minerale C, E, seleniu, cupru, zinc, care apără celulele de stresul oxidativ. Mai departe, carotenoidele și flavonoidele sunt ideale pentru ca organismul să facă față așa cum trebuie tuturor provocărilor lumii în care trăim.

Funcția cognitivă. Nu e de mirare că ți se pare că nu mai poți lucra așa cum trebuie, că nu te mai poți concentra și nici nu mai reușești să îți amintești nimic din prezentarea de la ședințele de dimineață. Din nou, stresul la care e supus organismul odată cu instalarea frigului și lipsa vitaminelor și a mineralelor își spun cuvântul.

Pentru a susține funcția cognitivă, LifePak+ îți oferă rezerve de zinc și iod, dar și de vitamina B5, care îți vor îmbunătăți performanțele.

Pielea. Pielea nu e doar un factor de seducție, dar și cel mai mare organ de apărare, care ne protejează de microorganisme, de daune mecanice, chimice și raze ultraviolete. Deshidratată, însetată, descuamată, în sezonul rece ea nu mai dă același randament.

LifePak+ îi stă alături grație concentrației de zinc, iod, biotină, vitamina A, vitaminele B3 și B8, care îți protejează sănătatea, dar și de vitamina C, care susține formarea colagenului. Nu în ultimul rând, semințele de struguri conferă strălucire și protecție ulterioară.

Tiroida. Un alt factor care poate sta la baza acumulării de kilograme în plus în sezonul rece este dat de dezechilibrele hormonale. Lipsa de mișcare și alimentația neadecvată pot sta la baza acestora, iar tiroida e una dintre cele mai afectate. Este amenințată astfel utilizarea energiei, producția de proteine și relația cu ceilalți hormoni, ceea ce poate contribui la diverse probleme de sănătate.

Tiroida va avea un nou erou, în LifePak+. Seleniul și iodul sunt mineralele care contribuie la funcționarea ei normală, dar și la producția de hormoni tiroidieni.

Vederea. Nu, nu doar ți se pare că nu te mai bucuri de aceeași acuitate vizuală și nici nu îți sunt aburiți ochelarii de ploaia de afară. Carențele de vitamine pot compromite și sănătatea ochilor.

Ai nevoie de cumulul de vitamine și minerale A, B2 și Zinc, care contribuie la funcționarea unei vederi normale.

Acestea sunt motivele pentru care LifePak+ nu ar trebui să îți lipsească în sezonul rece. Luaţi conţinutul unui (1) pliculeţ de două ori pe zi cu 250 ml de lichid la micul dejun şi cină. Veți fi impresionate de efecte! Descoperă Nu Skin LifePak+, aliatul sănătății organismului tău în aprigul sezon rece!

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!