Îți dorești ce este mai bun pentru tine și pentru cei dragi? Află totul despre sustenabilitate

Îți dorești ce este mai bun pentru tine și pentru cei dragi? Află totul despre sustenabilitate

Redactor Andreea Baluteanu

Sustenabilitatea e un concept aflat pe buzele tuturor și, crede-ne, e mai mult decât o modă, e o șansă pentru un viitor mai bun al planetei noastre. Asociind practicile ce respectă mediul cu grija față de bunăstarea comunităților defavorizate și economisirea resurselor finite ce sunt prelucrate într-un mod inteligent, sustenabilitatea ar trebui să reprezinte prima valoare pentru orice brand de pe piață.

Îți dorești ce e mai bun pentru tine și cei dragi? Vrei un viitor tihnit și luminos pentru copiii tăi? Atunci e musai să te interesezi de fiecare dată când faci o achiziție despre politicile de sustenabilitate utilizate de către brandul tău preferat.

Noi punem mereu aceste aspecte în prim plan! Află din rândurile de mai jos prin ce practici sustenabile se remarcă Nu Skin, producătorul nostru preferat!

Inovație și tradiție, nu sustenabilitate de dragul sustenabilității: află povestea din spatele ambalajelor Nu Skin

Recunoaștem că, pentru multe branduri, sustenabilitatea e doar „praf în ochi”, un cuvânt la modă, care să atragă simpatia cumpărătorilor, și, odată ce desprinzi pojghița de marketing de pe promisiunile producătorilor, nu găsești mai nimic. Nu e nici pe departe cazul cu Nu Skin: nu numai că brandul american ce „împacă natura cu tehnologia” livrează ceea ce promite și are o abordare deschisă, transparentă și 100% onestă, dar a dat întâietate acestor practici cu mult înainte ca sustenabilitatea să aibă un nume sau să devină un trend. În plus, e atât de limpede că în spatele acțiunilor există un interes autentic pentru bunăstarea planetei și a clienților și un crez molipsitor.

rafturi cu ambaleje nu skin goale

Astfel se remarcă în mod evident colecția Epoch de la Nu Skin, prima care folosește ambalaje Eco-Pac durabile, fără egal în industrie. „Fiți Epoch - aveți grijă de voi, de ceilalți și de planeta noastră”: așa sună motto-ul care ne-a convins.

Combinând știința cu înțelepciunea indigenă transmisă de-a lungul a numeroase generații, marca Epoch și-a propus atât să aducă în prim plan învățămintele tradiționale milenare, dar și să dea înapoi oamenilor și planetei, principii cu care rezonăm din tot sufletul.

Nu doar vorbe, fapte: există trei piloni principali al mărcii Epoch, despre care îți vom vorbi în rândurile de mai jos!

Etnobotanica, fundația Force for Good și durabilitatea: cum arată sustenabilitatea la Nu Skin

Începem cu etnobotanica, căci ne inspiră atât de tare. Practic, acest pilon presupune ca în produsele Nu Skin să se folosească ingrediente naturale care sunt corelate unor regiuni anume, iar simpla lor lecturare se simte ca o călătorie în jurul lumii. Pentru a se asigura nu numai că îți aduce ce e mai bun, dar și că diversitatea lumii naturale este protejată, Nu Skin a colaborat cu Dr. Paul Cox, în calitate de consilier științific. Distins în 1997 cu titlul de „Erou al Medicinii” de Revista Time și expert în etnobotanică, specialistul e interesat să conserve, să adune și să împărtășească cu lumea întreagă din vasta înțelepciune a popoarelor de indigeni, pentru care probleme precum tenul uscat, călcâiele crăpate sau părul rar își găseau întotdeauna aliați în natură.

Așa se face că poți călători în Africa prin descoperirea unui unt de corp minunat, Baobab Body Butter. Cu utilizări extraordinare, sporind rezistența pielii, extractele de fruct de baobab au un loc special în legendele și miturile africane, fiind utilizate din cele mai vechi timpuri și nu oricum, ci cu rezultate tangibile.

Baobab Body Butter.

Călcâiele tale sunt aspre și crăpate? Încrede-te în înțelepciunea popoarelor din America Centrală, care au observat că fructul zdrobit de ienibahar reușea să revitalizeze pielea uscată de pe picioare. Epoch Sole Solution este crema pe care o căutai.

Epoch Sole Solution

Nu Skin înțelege că viața nu presupune numai să te simți bine, dar și să faci bine, și că e atât de important să dăm înapoi. Astfel a luat naștere Fundația Nu Skin Force for Good. Nu de acum, ci încă din 1998, 0,25 USD din fiecare produs vândut sunt utilizați în scopuri caritabile, susținând proiecte umanitare de pe cuprinsul lumii.

Pare puțin? Așa s-au adunat aproximativ 13 milioane de dolari, donați unor inițiative precum Seacology, ce a salvat peste 566 000 de hectare din unele dintre cele mai vulnerabile ecosisteme ale planetei, protejând și sprijinind și comunitățile insulare, printre cele mai afectate de încălzirea globală. Suntem mândre să fi susținut și Seeds of Hope, care a plantat o mare parte din copacii fructiferi și arborii de baobab în satele din Malawi, apărând natura, dar oferind și o sursă de venit comunităților locale.

Ai fi crezut că poți contribui la binele lumii în timp ce îți hrănești conștiincioasă părul? Poți cu Ava Puhi Moni Conditioner, un balsam pe bază de extract de bulb de Ava Puhi, descoperit de polinezieni și folosit pentru un păr lucios, sănătos și moale, ce se simte și arată atât de suplu și de mătăsos.

Ava Puhi Moni Conditioner,

Nu putem uita de durabilitate. Nu Skin și-a propus ca până în 2030 toate produsele sale să devină mai durabile și a început cu pionierul Epoch. Datorită inovațiilor, gama economisește aproximativ 76 de tone de rășină din plastic în fiecare an, generând cu 73% mai puțin plastic grație tuburilor care au eliminat capul și gulerul, o premieră în industria frumuseții.

Mai mult, tuburile Eco-Pac sunt confecționate 100% din rășină bio. Nu ne așteptăm să fii impresionată, nu până ce nu îți prezentăm și avantajele. Astfel, în urma procesului de fabricație sunt reduse emisiile de carbon cu 79 până la 95% per ambalaj și sunt folosite numai surse regenerabile într-un proces eficient din punct de vedere energetic, în timp ce deșeurile nu sunt aruncate, ci convertite în energie ce alimentează fermele și chiar și orașele din apropiere. Ba, mai mult, nici nu e necesară despădurirea. Vorbeam despre sustenabilitate? Iată definiția sa perfectă!

Astfel de realizări nu puteau trece neremarcate, astfel că tuburile Eco-Pac, proiectate de WWP Beauty, partenerul Nu Skin, au primit distincția Spark 2020 pentru inovație în durabilitate și nu includ ingrediente pe bază de combustibili fosili.

Respectă mediul, fă bine și simte-te bine! Fii un erou al mediului curățându-ți pielea în mod responsabil cu Polishing Bar, un săpun care exfoliază cu tandrețe. Pielea e fină și îngrijită, dar și mai curată e conștiința ta, care știe că ambalajul din 100% carton reciclat e soluția pentru o lume mai bună.

Polishing Bar

Fie că alegi produse pentru piele, pentru ten sau pentru păr ori minunatele cosmetice pentru bebeluși, descoperă colecția Epoch la Nu Skin, campion la practici sustenabile. Amintește-ți că lumea nu va fi salvată de un super erou, ci prin acțiunea colectivă a noastră, a celor mulți, prin credință în mai bine și prin decizii conștiente și eco-responsabile, de zi cu zi.

 

Surse foto: iStock, Nu Skin

Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.