Nu Skin

Opriți cercul vicios al malnutriției!

DivaHair

În întreaga lume, milioane de copii mor din cauza malnutriției. Acest fapt deprimant a determinat Nu Skin, o companie care vizează încetinirea îmbătrânirii cu produsele sale bazate pe cercetări științifice, să dea naștere întreprinderii sociale inovatoare, înființată în urmă cu 15 ani, denumită „Nourish the Children”. Compania chiar le-a solicitat cercetătorilor săi să se dedice acestei cauze nobile și, pe lângă oprirea cercului vicios al îmbătrânirii, să pună capăt malnutriției. 

Cu cât o companie devine mai mare și se extinde pe mai multe continente, cu atât mai aproape ajunge de problemele umanitare care afectează planeta noastră și, pentru că are o imagine de ansamblu mai cuprinzătoare, își asumă responsabilități mai mari și mai conștiente. Noi am găsit mai multe moduri de asumare a responsabilităților, de la oferta de asistență la donația de obiecte, ca să nu mai menționăm că, odată cu venirea Crăciunului, multe companii au lansat evenimente de caritate mai mari sau mai mici sub formă de campanii.

NU Skin copii

Desigur, organizarea de evenimente de caritate tip campanie este foarte importantă și respectuoasă dar, totuși, cu greu veți vedea o companie care dezvoltă produse noi în laboratoarele sale special din acest motiv, derulând un program pe tot parcursul anului, în fiecare an, indiferent de sărbători, implicându-i și pe consumatori. Atunci când Nu Skin a lansat inițiativa sa „Nourish the Children ” în 2002 și a dezvoltat VitaMeal, care se adresează nevoilor speciale, s-a oferit voluntară exact în acest sens. Beneficiile oferite de mâncarea unică și foarte nutritivă VitaMeal sunt următoarele: 

 • Malnutriția este o amenințare pentru țările subdezvoltate sau în curs de dezvoltare și, în ciuda opiniei publice, nu este corelată greutății corporale, ci stării adecvate de furnizare de energie și nutrienți organismului.
 • Deși programele de ajutor tradiționale oferă suficiente calorii și proteine celor nevoiași, aceste pachete sunt de obicei lipsite de vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru susținerea sistemului imunitar normal.
 • Ingredientele din VitaMeal[1], care a fost dezvoltată special în acest scop, conțin cantitatea exactă de calorii, proteine, vitamine, fibre, electroliți[2], acizi grași și carbohidrați de care au nevoie copiii malnutriți pentru a crește și a se dezvolta cât mai bine posibil.
 • În acest fel, avem o șansă mai mare de a evita starea de deficiență de vitamina A (unul dintre factorii principali ai nictalopiei) și deficiență de zinc (care poate duce la tulburarea dezvoltării, ceva comun în țările în curs de dezvoltare, și îi lasă pe copii fără apărare împotriva infecțiilor și diareei).
 • Un pachet de VitaMeal oferă 30 de porții de mâncare pentru copii.

Pentru a face acest program cât mai de succes posibil, donațiile sunt oferite unor astfel de organizații nonprofit, independente, specializate în distribuția de mâncare către persoanele care suferă de malnutriție și foamete, care acționează local și au cunoștințe locale, ceea ce este cel puțin la fel de important. Una dintre aceste organizații se numește Feed the Children, una dintre cele mai mari organizații caritabile din SUA, operează în peste 60 de țări și este specializată în distribuția de milioane de kilograme de mâncare către familiile nevoiașe.

Producătorii locali oferă aproape 400 de locuri de muncă și o piață pentru producția fermierilor din Malawi, deoarece principalele componente din VitaMeal sunt boabele de soia și porumbul prăjit, adecvate obiceiurilor alimentare locale, dietelor și ingredientelor produse local. Astăzi, în medie 5 milioane de porții de mâncare sunt donate în fiecare lună în mod continuu, fiind hrăniți peste 150.000 de copii flămânzi din întreaga lume. 

Pe lângă spitale și orfelinate, pachetele sunt distribuite către școlile locale pentru a atrage copiii și a le oferi oportunitatea de a învăța și a se autodezvolta. Mulțumită inițiativei „Nourish the Children” a companiei Nu Skin, organizațiile nonprofit participante la program au distribuit peste 550 de milioane de porții de mâncare la nivel global (în principal în Malawi, Bolivia și China). În plus, deoarece consumatorii donează produse alimentare în loc de bani, aceștia sunt conștienți de utilitatea și forța pentru bine ale ajutorului lor.

[1] VitaMeal a fost formulată pe baza recomandărilor Dr. Ken Brown, Director al University of California, Davis și specialist în malnutriția copiilor din țările lumii a treia recunoscut la nivel mondial. 

[2] VitaMeal conține electroliți, în special potasiu, care susține funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la funcționarea normală a mușchilor și la menținerea tensiunii arteriale normale, mai ales în cazul copiilor subnutriți.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!