4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi lentilele de contact

4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți alegi lentilele de contact

Redactor Andreea Baluteanu

Viața cu lentile e, cu siguranță, mai colorată, mai veselă și mult mai frumoasă. Nu ne referim numai la faptul că, în sfârșit, poți să vezi limpede, cu o claritate încântătoare, tot ceea ce te înconjoară. Dar lentilele de contact au și un indiscutabil avantaj estetic față de ochelari, de exemplu, și oferă un câmp vizual complet.

Aceste descoperiri de seamă ale umanității, ce au deja o istorie de mai bine de 100 de ani, pot corecta și probleme de vedere, permit practicarea activităților sportive, nu se aburesc, garantează confort la purtare, permit asocierea cu ochelari de soare sau 3D, și, nu în ultimul rând, te scutesc de presiunea de a le asorta cromatic cu vestimentația și machiajul, bătaie de cap pe care purtătoarele de ochelari o cunoșteau prea bine.

Da, nouă ne place viața cu lentile! Cu toate acestea, există și anumite aspecte pe care e musai să le iei în considerare înainte de a cumpăra perechea perfectă!

Lentilele de contact: de ce să ții cont înainte să le cumperi

Mai ales dacă ai întâmpinat probleme cu vederea de-a lungul vieții tale, momentul în care porți pentru prima dată lentilele de contact e sinonim cu o adevărată revelație: surprinzi lumea așa cum e ea, colorată, magică, atât de frumoasă. Ceea ce nu înseamnă că viața cu lentilele tale va fi întotdeauna desprinsă din basme. Sunt mai multe tipuri de lentile, sunt informații de care trebuie să ții cont, sunt greșeli pe care le poți comite. Te punem la curent în legătură cu ce trebuie să știi înainte să îți alegi lentilele de contact.

fata frumoasa si blonda care tine pe deget o lentila de contact

Trebuie să consulți medicul oftalmolog.

Chiar și atunci când alegi lentile de contact colorate sau modelele speciale, pentru costumațiile tale de Halloween, e musai să urmezi mai întâi un examen ocular complet. Lentilele sunt adaptate fiecărei persoane în parte, nu pot fi împrumutate și sunt achiziționate în urma unei prescripții medicale.

Sunt mai multe tipuri de lentile de contact.

Te amețesc informațiile acelea complicate din descrierile lentilelor de contact? Iată ce trebuie să știi despre ele, în afară de detaliile pe care le va menționa oftalmologul în prescripție.

Cel mai important criteriu este materialul din care sunt concepute, existând trei tipuri principale de lentile de contact. Cele moi (soft) sunt cel mai des întâlnite, fiind confortabile și ușor de purtat. Lentilele dure, gaz-permeabile, pot fi purtate în general nu mai mult de 10 ore pe zi și sunt excelente pentru că asigură o vedere limpede, clară, și corectează majoritatea problemelor de vedere. Presupun însă o adaptare mai dificilă și sunt destul de inconfortabile.

Al treilea tip de lentile de contact este reprezentat de lentilele hibride, cu partea centrală rigidă și cea periferică moale.

Însă și în cazul aceluiași tip de lentilă există diferențe în ceea ce privește materialul din care sunt concepute. Astfel, lentilele moi pot fi alcătuite din hidrogel, un material pe bază de apă, minunat pentru persoanele care suferă de ochi uscați.

Un astfel de exemplu sunt lentilele de contact lunare SofLens 59, care au fost concepute pornind de la un sistem extraordinar de dezinfecție, impresionând și grație prezenței unui lubrifiant natural ce se regăsește și în ochiul uman. pH-ul e egal cu cel al lacrimilor sănătoase, iar tu te vei bucura de tot confortul și siguranța în timp ce experimentezi ca niciodată miracolul de a trăi.

lentilele de contact lunare SofLens 59

De asemenea, lentilele de contact pot fi fabricate și din silicon-hidrogel, un material ce permite o transmisibilitate mai mare a oxigenului la ochi, lentilele putând fi purtate continuu până la 30 de zile. Cum nivelul de apă e mai redus, poate fi minimizat și pericolul de înmulțire a bacteriilor. Un astfel de exemplu sunt lentilele de contact PureVision 2, durabile, rezistente, ușor de purtat și de manipulat grație nuanței de bleu, și cu un design unic excepțional de confortabil. Mai trebuie să știi ceva despre aceste lentile, faptul că vor contrazice un mit comun. Astfel, se vehicula că lentilele de contact nu pot fi purtate de persoanele ce suferă de astigmatism, dar designul patentat păstrează lentilele SofLens Toric excepțional de stabile, corectând prin refocalizarea luminii într-un singur punct și asigurând astfel o vedere excepțional de clară.

lentilele de contact PureVision 2

Mai există o distincție, legată de durata de purtare a lentilelor. Cele de unică folosință sunt recomandate în primele etape ale purtării de lentile, dar cel mai des întâlnite sunt cele cu purtare lunară sau bilunară. Noi suntem fane ale lentilelor de contact bilunare ACUVUE OASYS cu HYDRACLEAR PLUS 6, ce pot fi purtate până la 14 zile, ocazional și peste noapte.

ACUVUE OASYS cu HYDRACLEAR PLUS 6

Există și lentile de contact pentru purtare extinsă, ce pot fi menținute și noaptea. Cu toate acestea, ținem să te atenționăm că medicii nu recomandă păstrarea pe timpul nopții a lentilei, fiindcă atunci ochiul trebuie să respire.

E nevoie să fii strictă cu igiena.

Riscul de infecții oculare asociat cu purtarea lentilelor de contact e redus și aproape întotdeauna se află în strânsă legătură cu ignorarea regulilor de igienă. Dacă utilizezi lentile de unică folosință, nu trebuie să îți bați prea tare capul. Celelalte trebuie însă mai întâi curățate cu soluția dedicată, în palmă, neapărat prin frecare ușoară, pe ambele părți, timp de aproximativ 20 de secunde. Lentilele trebuie apoi clătite cu un jet de soluție și lăsate la dezinfectare pentru cel puțin 4 ore sau pe timpul nopții în recipientul specializat. De fiecare dată trebuie să folosești soluție proaspătă, iar recipientul e musai să fie curățat regulat și schimbat în funcție de intervalul recomandat. În rest, ține seama de instrucțiunile producătorului.

Ai nevoie de răbdare.

E posibil să fie nevoie de mai multe încercări până ce vei descoperi lentilele de contact potrivite pentru tine. Chiar și atunci, nu te aștepta să te simți confortabil de la prima purtare. Adaptarea se face în timp, iar atunci când între voi se va instala o deplină compatibilitate, vei ști.

La shopping de lentile de contact? Alege Optiplaza! Nu numai că ai la dispoziție toate tipurile de lentile de contact, de la cei mai respectați producători, dar beneficiezi și de super oferte frecvent. Ești pregătită să redescoperi lumea din jurul tău?

 

Surse foto: iStock

Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.