Afla de ce este bine sa mananci carne de rata

Cuprins
Cand vine vorba de carnea de pasare, rata ramane preferata bucatarilor, dar si a nutritionistilor. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa si poate fi preparata in mai multe feluri, carnea de rata este considerata a fi una dintre cele mai sanatoase soiuri de carne de pasare. Consumul de carne de rata aduce o serie de beneficii organismului nostru, fiind usor digerabila si bogata in fier, proteine si minerale care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar.
De ce este bine sa mananci carne de rata?
Carnea de rata este cunoscuta pentru continutul sau bogat de proteine si amino-acizi necesari bunei functionari a organismului. Este o sursa excelenta de zinc si seleniu (impreuna fortifica sistemul imunitar), acid folic, magneziu, care sustine functiile metabolice ale organismului si asigura un sistem nervos sanatos, vitamine (retinol, niacina, acid ascorbic, tocoferol, tiamina, riboflavina si piridoxina), fosfor si potasiu. De asemenea, rata contine mai mult fier decat alte tipuri de carne de pasare (de pui sau curcan). Stim cu totii ca fierul aduce multiple beneficii sanatatii noastre: sustine circulatia la nivelul creierului, contribuie la buna functionare a muschilor, intareste sistemul imunitar, combate oboseala, trateaza insomniile si mentine greutatea ideala corporala.
Nutritionistii ne sfatuiesc sa introducem treptat carnea de rata, in special pieptul, in regimul nostru alimentar. Pieptul de rata, fara piele, este extrem de sarac in grasimi si calorii (in 100 grame de piept de rata, fara piele, sunt 136 calorii si 11 grame de grasime), fiind aliatul de nadejde al persoanelor care doresc sa slabeasca sanatos.
Din pacate insa, nu foarte multe persoane includ in
alimentatia lor carnea de rata, aceasta fiind intr-adevar putin mai dificil de
preparat decat carnea de pui sau de curcan. Desi carnea de rata este extrem de
savuroasa, putini sunt cei care apreciaza aroma sa puternica, diferita de
savoarea celorlalte soiuri de carne de pasare.
Noi iti recomandam sa introduci pieptul de
rata in regimul tau prin intermediul preparatelor culinare chinezesti, rata
fiind un ingredient de baza in bucararia asiatica. Rasfata-ti papilele
gustative cu o portie delicioasa de piept de rata in sos chinezesc iute, cu
usturoi, de la Wu Xing.
Rata in sos chinezesc (iute cu usturoi) - 32.99 lei (300 g)
Desi preparatul este descris ca fiind unul foarte iute, legumele care insotesc pieptul de rata, precum si condimentele chinezesti folosite pentru pregatirea acestui fel de mancare de-a dreptul delicios, echilibreaza gustul. Pieptul de rata este fiert in arome chinezesti, astfel incat carnea sa nu isi piarda proprietatile nutritionale atat de benefice pentru organismul nostru.
Comanda telefonic sau pe internet preparatul tau chinezesc preferat de la Wu Xing sau mergi la unul dintre restaurantele Wu Xing din Pipera sau Bucuresti (Afi Palace Cotroceni si Mega Mall) si bucura-te de o experienta culinara asiatica completa.