Nu Skin

Descopera cele mai gustoase mancaruri gatite la wok!

Eugenia Dinescu, redactor

Credeai ca poporul chinez este renumit doar pentru descoperirea prafului de pusca sau inventarea busolei si a hartiei?  Inventivitatea chinezilor nu se rezuma insa doar la aceste inovatii ingineresti, iar wok-ul merita sa fie inclus in topul inventiilor care au revolutionat lumea. Exoticul vas pentru gatit, cu forma concava, continua sa perfectioneze tehnicile de gatit folosite pe tot mapamondul chiar si astazi, la mii de ani dupa ce a fost inventat, in timpul dinastiei Han.

Nascut din necesitate, intr-o perioada in care hrana era putina iar singurul mijloc pentru gatit il reprezenta focul, chinezii au gasit vasul ideal pentru a prepara mai multe alimente deodata, intr-un timp scurt, folosind o cantitate minima de resurse. Aceasta austeritate nu se aplica insa melanjului de arome din interiorul wok-ului: forma vasului permite caldurii sa se distribuie uniform,  astfel ca  textura ingredientelor ramane suculenta, culorile devin mai vibrante, aromele se intensifica,  creand mancaruri cu un gust la fel de bun ca aspectul lor apetisant.

Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai savuroase delicii pregatite la wok in restaurantul cu specific chinezesc Wu Xing, fie ca esti o carnivora convinsa sau preferi o dieta vegetariana!

Rasfat chinezesc cu pui



 Pui pe plita incinsa
300 g, 18.99 lei
 Pui Tushin
300 g, 23.99 lei

Asocierea carnii de  pasare cu dietele si segmentul alimentelor “light” , au adus o reputatie  cam fada carnii de pui sau de curcan, insa in wok aromele explodeaza!  Magia nu este catalizata doar de caldura, ci si de condimentele chinezesti care  te poarta prin toate regiunile din China. Convinge-te si tu, degustand puiul preparat de maestrul bucatar Tushin sau o portie consistenta de pui pe plita incinsa!

Rasfat chinezesc cu vita



 Vita Tushin,
300 g, 24.99 lei

 Vita cu ardei iute,
300 g, 21.99 lei

O dieta sanatoasa inseamna o dieta diversificata, care iti va asigura necesarul zilnic de nutrienti, insa acest lucru nu trebuie sa atraga dupa sine  renuntarea la arome in favoarea unei valori calorice mai mici. Asiaticii stiu totul despre bucuria de a manca, iar maestrii bucatari Wu Xing stiu cum sa transpuna acest lucru in mixul de bucatele fragede  si suculente din carne de vita alaturi ardei iute si legume stir-fry si vita Tushin.

Rasfat chinezesc cu porc



 Porc pe plita incinsa,
300 g, 19.99 lei
 Porc Sichuan,
300 g, 20.99 lei

Carnea de porc este cel mai consumat tip de carne in China, iar atunci cand isi elibereaza aromele alaturi de bucati crocante de legume, nici nu este greu de imaginat de ce este o optiune atat de populara.  O portie de Porc Sichuan sau de porc pe plita incinsa este ideala atunci cand iti doresti un pranz sau o cina pe cat de reconfortanta, pe atat de rapida.

Rasfat chinezesc vegetarian



 Legume calite cu curry,
300 g, 17.99 lei
 Legume Sichuan,
300 g, 14.99 lei

Foc, pamant, lemn, apa si metal – cele 5 elemente esentiale,  conglomerate in chineza sub paradigma “Wu Xing”,  stau la baza unei intregi filosofii asiatice, influentand o multime de domenii. Gatitul nu face exceptie, iar wok-ul este creuzetul ideal pentru a-ti hrani atat organismul, cat si spiritul.   Daca nici tu nu ai nevoie de prezenta proteinelor animale in dieta, alege legume Sichuan sau pe cele calite cu curry si energizeaza-te din interior!

Descopera si mai mai multe combinatii fresh care surprind esenta Asiei intr-un wok incins consultand meniul Wu Xing, salveaza mai mult timp comandandu-le online pentru a-ti fi livrate acasa sau la birou, sau vino in restaurantele Wu Xing din Pipera, Mega Mall sau centrul comercial AFI Cotroceni si bucura-te de o experienta autentica!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!