Gustă creveţii împăturiţi în sos caramelizat, cel mai surprinzător preparat al verii!

Gustă creveţii împăturiţi în sos caramelizat, cel mai surprinzător preparat al verii!

Eugenia Dinescu, redactor

China este bucătăria contrastelor, iar restaurantul cu specific chinezesc Wu Xing aduce un nou preparat care îţi demonstrează acest lucru. De această dată, creveţii împăturiţi în sos caramelizat sunt cei care te provoacă  să redefineşti gustul dulce aşa cum îl cunoşti, într-un melanj surprinzător de arome.

Creveţi împăturiţi caramelizaţi” sună suficient de exotic încât să îţi trezească nu doar apetitul, ci şi curiozitatea, însă papilele tale gustative nu vor fi împinse către extreme. Din contră! Tăvăliţi prin făină, creveţii decorticaţi capătă o crustă crocantă, completată de un sos gros, cu o textură bogată şi un gust blând, demonstrându-ţi că notele dulci pot sta la baza unui fel principal sau aperitiv, nu doar pentru un desert.

Creveţi împăturiţi caramelizaţi (200 g),
wuxing.ro, 14.99 de lei

Dacă ai hotărât să intri în lumea plină de aromă Wu Xing, gustul acestui preparat se va ridica la înălţimea aşteptărilor tale: aroma proaspătă a creveţilor decorticaţi este completată de un sos cu o textură densă şi catifelată, cu un gust uşor dulceag şi o culoare brună. Însă nu te aştepta la un gust dulce-înţepător, ca o vată de zahăr, ci la o aromă subtilă şi reconfortantă, care nu acaparează restul gusturilor. Cu atât mai satisfăcătoare este şi textura sosului, prezent într-o cantitate suficient de mare încât poţi fi sigură că niciun crevete nu va rămâne neacoperit de sosul cu textură catifelată, conferită de adaosul de tapioca sau amidon. Vei sesiza şi o notă uşor sărată, graţie sosului de soia aromat, în timp ce varietăţile de oţet aduc un plus de claritate aromelor, încât să poţi simţi atât gustul creveţilor, cât şi pe cel al sosului.

Perfectă pentru prânz sau cină, o porţie de creveţi în sos caramelizat reprezintă un motiv delicios să uiţi de dietă, dar este suficient de consistentă pentru a-ţi conferi senzaţia de saţietate fără să ai nevoie de alte gustări până la următoarea masă. În plus, preparatul nu este deloc iute, aşa că îl poţi savura din plin chiar dacă nu eşti adepta mâncărurilor picante. Desigur, pliculeţele de sare şi piper pe care le primeşti în orice comandă Wu Xing îţi permit să asezonezi creveţii după gust.

Dacă nu eşti încă familiarizată cu bucătăria chinezească, creveţii împăturiţi în sos caramelizat reprezintă un preparat minunat pentru a-ţi începe periplul printre bunătăţile oferite de gastronomia asiatică. Încearcă şi tu o porţie de creveţi împăturiţi în sos caramelizat de la Wu Xing plasând o comandă la telefon, prin aplicaţie sau website sau vino în restaurantele Wu Xing din AFI Palace, Pipera şi Mega Mall şi bucură-te de o experienţă autentică!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.