Vita cu ardei iute, un prânz bine-venit într-o zi toridă!

Vita cu ardei iute, un prânz bine-venit într-o zi toridă!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Îţi plac la nebunie mâncărurile iuţi, cât mai condimentate, însă pe timp de vară eviţi să te înfrupţi cu astfel de preparate de teamă că îţi va fi şi mai cald? Nu mai trebuie să pătimeşti, întrucât s-a demonstrat că felurile de mâncare picante, care conţin ardei iute, sunt extrem de benefice în sezonul cald! Surprinzător, nu-i aşa? De-a lungul anilor, studiile au continuat să arate că ardeiul iute consumat cu moderaţie stimulează şi grăbeste arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare şi accelerează metabolismul! Responsabilă pentru aceste beneficii nebănuite este capsaicina (substanţa pe care o conţine ardeiul iute) care, pe lângă efectele mai sus menţionate, pe timp de vară te ajută să te răcoreşti mai repede!

Cu siguranţă ai observat că atunci când bei apă rece, ceaiuri cu gheaţă sau când mănânci foarte multă îngheţată pentru a te răcori, această senzaţie durează, de regulă, foarte puţin şi sfârşeşti prin a transpira mai mult decât înainte. Acest lucru se întâmplă fiindcă atunci când bei sau mănânci rece, temperatura corpului scade brusc, un proces pe care organismul nostru îl consideră anormal, drept urmare se va „zbate” până când temperatura va creşte şi va reveni la normal. În schimb, mâncărurile picante pe bază de ardei iute provoacă transpiraţie pentru a elimina capsaicina din organism, însă odată ce această substanţă este complet eliminată, vei simţi cum începi să te răcoresti, iar senzaţia va dura mult mai mult.

Curiozitatea m-a împins să verific pe propria-mi piele dacă este sau nu adevărat faptul că mâncărurile care conţin ardei iute te răcoresc într-adevăr atunci când aerul devine irespirabil. Drept urmare, nu m-am supărat deloc atunci când am văzut că restaurantul chinezesc Wu Xing a introdus în meniul variat un nou fel de mâncare foarte iute: vită cu ardei iute.

Vita cu ardei iute, un prânz bine-venit într-o zi toridă!

În aproximativ 30 minute de la plasarea comenzii, porţia mult aşteptată de vită cu ardei iute a ajuns pe biroul meu, mirosind de-a dreptul îmbietor!


Vită cu ardei iute - 21.99 lei (300 g) | Wu Xing

Acest preparat te va surprinde prin îmbinarea perfectă a bucăţilor fragede de carne de vită cu fâşii proaspete de ardei gras roşu şi verde, bucăţi generoase de ardei iute, ceapă verde şi nelipsitul usturoi, nota finală fără de care acest fel de mâncare nu ar fi fost atât de echilibrat. Toate aceste ingrediente sunt „învăluite” într-un sos picant şi savuros pe bază de ulei de soia, ulei de floarea-soarelui şi un mix unic între condimentele chinezeşti clasice şi pul biber (fulgi de ardei iute).

Înainte să-ţi comanzi acest preparat chinezesc, trebuie să ţii cont de faptul că, într-adevăr, este foarte iute. Aşa că, dacă nu obişnuieşti să mănânci picant şi vrei totuşi să încerci vită cu ardei iute de la Wu Xing, ia în calcul faptul că este foarte posibil să nu reuşeşti să-ţi termini porţia. Devoratorii de mâncăruri foarte iuţi, care nu spun „nu” provocărilor culinare, se vor declara mai mult decât încântaţi de acest preparat! 

Vita cu ardei iute reprezintă opţiunea ideală pentru un prânz reconfortant la birou, însă îţi poate satisface papilele gustative chiar şi într-o seară toridă de vară, când simţi nevoia să te delectezi cu o cină savuroasă.

Restaurantul chinezesc Wu Xing te aşteaptă cu un meniu variat de preparate asiatice, aşa că este imposibil să nu te atragă cel puţin un fel de mâncare, indiferent că îţi plac preparatele picante sau cele deloc iuţi, dar la fel de savuroase. Îţi poţi comanda felul de mâncare dorit online, direct de pe site-ul www.wuxing.ro, prin telefon sau prin aplicaţia Wu Xing. Atunci când ţi se face foame după o sesiune intensă de cumpărături, te poţi opri la unul din restaurantele Wu Xing din AFI Palace Cotroceni, Mega Mall sau Pipera.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.