Curcan la cuptor cu legume

Gospodinele adoră să prepare curcan la masa festivă de Crăciun, deoarece este fraged, gustos și sănătos. În plus, este aliatul de nădejde al celor care țin la siluetă.
Curcanul se numără printre tipurile de carne bogată în nutrienți, cum ar fi proteinele și vitamina B, extrem de importante pentru sănătatea organismului.
Ingrediente:
- 1 curcan întreg (de aproximativ 6 kg);
- 1 ceapă tăiată cubulețe;
- 1 lămâie;
- 50 g unt;
- 3 căței de usturoi;
- 30 g sare;
- 1 litru de apă;
- ½ morcov;
- ½ țelină;
- 10 g de piper;
- 1 crenguță de cimbru;
- frunze de dafin.
Mod de preparare:
Curcanul se freacă în interior și în exterior cu sare. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece. Se dă la frigider și se lasă la marinat în amestecul de sare și apă timp de 12 ore.
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Clătește bine curcanul după ce l-ai scos de la marinat și aruncă saramura.
Se unge pasărea cu o jumătate din cantitatea de unt topit. Se pune cu pieptul în jos într-o tavă de mică adâncime. În interiorul curcanului se pun următoarele ingrediente: 1 ceapă, ½ morcov, ½ țelină, 1 crenguță de cimbru și frunzele de dafin. Apoi, se acoperă cu vinul alb.
Friptura se lasă în cuptor timp de 3 ore și jumătate. Se unge încă o dată curcanul cu restul de unt. Se mai lasă la cuptor încă 30 minute.
Secret Bucate pe Roate: pentru ca preparatul să fie gătit uniform, poți folosi folia de aluminiu.