Ficat de porc cu ceapă

Ficat de porc cu ceapă

Redactor Divahair.ro

Am găsit o rețetă care te va ajuta să îl cucerești și pe cel mai mofturos invitat: ficat de porc cu ceapă. Iar gustul nu este singurul aspect care ar trebui să te facă să mănânci cu încredere acest preparat. Află că ficatul este bogat în vitaminele A, D, C, B6, acid folic, fosfor, fier, zinc, seleniu și proteine, o mulțime de nutrienți absolut necesari pentru o sănătate de fier.



Ingrediente:

- 1 kg de ficat de porc; 
- 1 cană de lapte; 
- 1 ceapă; 
- ½ kg de făină de grâu; 
- 3 lingurițe de ulei de floarea-soarelui; 
- sare; 
- piper. 

Mod preparare:

Se clătește ficatul și se îndepărtează membrana exterioară subțire (dacă există). Se taie apoi în felii groase de câte 2 cm. Se lasă carnea în lapte timp de 1 oră. Se taie ceapa rondele și apoi în sferturi.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se pun 3 linguri de ulei, asezonat cu sare și piper. Se adaugă ceapa, care se lasă la călit aproximativ 5 minute, până când începe să capete o textură moale. Atenție să nu gătiți ceapa prea mult. Fiecare felie de ficat se dă prin făină și se pune la prăjit, câte trei minute pe fiecare parte.

Poți servi ca garnitură cu piure de cartofi, pilaf cu salată de varză sau, dacă vrei să-ți surprinzi invitații cu ceva unic, poți prepara câteva tulpini de sparanghel.

Secret Bucate pe Roate: nu căli prea mult ceapa!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.