swipe

5 cele mai murdare locuri din bucătăria ta – cum să le cureți corect

Compartimentul pentru legume din frigider

Acest compartiment poate ascunde diverși fermenți, mucegai, Salmonella și bacterii ce produc listerioza. Locurile întunecoase și umede se pare că este locul perfect de înmulțire a germenilor, chiar dacă temperatura este mai scăzută. Legumele mai moi ar trebui să fie depozitate pe un raft superior al frigiderului, separat de celelalte produse pe care le ții la rece. De asemenea, este bine să separi legumele în „legume pe care urmează să le mănânci” și „legume pentru gătit”, pentru a evita contaminarea legumelor pe care urmează să le consumi. Trebuie să ai o atenție deosebită la depozitarea legumelor murdare. Cel mai bine este să le depozitezi în pungi separate. Ai grijă să cureți compartimentul de legume din frigider săptămânal și să îl dezinfectezi cu soluții speciale și cu oțet.

5 cele mai murdare locuri din bucătăria ta – cum să le cureți corect

Chiuveta

Chiuveta este locul perfect de înmulțire a microbilor, uneori ducând chiar și la dezvoltarea bacteriei E.coli. Majoritatea dintre noi credem că acesta este un loc destul de curat, deoarece mereu se spală și mizeria se duce prin scurgere. Mai gândește-te! În 45% dintre chiuvete se găsesc bacterii coliforme, care se găsesc de obicei în excremente. Dezinfectează-ți periodic chiuveta cu soluții speciale, iar dacă scapi mâncare în ea, arunc-o direct la gunoi, deoarece îți poate pune în pericol sănătatea.

5 cele mai murdare locuri din bucătăria ta – cum să le cureți corect

Tocătorul

Ca și chiuveta, tocătorul poate fi plin de bacterii coliforme, dar și de E.coli. Pentru a evita îmbolnăvirea membrilor familiei, specialiștii ne recomandă să folosim tocătoare separate pentru carne, legume, fructe și pește pentru a evita încrucișarea bacteriilor. Spală-le cu apă fierbinte și detergent de vase după fiecare folosire și usucă-le cu șervețele de bucătărie.

5 cele mai murdare locuri din bucătăria ta – cum să le cureți corect

Blatul de bucătărie (sau masa din bucătărie)

32% din blaturile de bucătărie au bacterii coliforme, potrivit unui studiu publicat cu câțiva ani în urmă. Lăsarea bureților și a cârpelor murdare pe masă poate face din această parte a bucătăriei tale una foarte periculoasă, mai ales pentru că pe ea mâncăm. Cel mai bine este să folosești un dezinfectant după fiecare folosire a blatului de bucătărie sau a mesei.

5 cele mai murdare locuri din bucătăria ta – cum să le cureți corect

Mânerele

Mânerele din bucătărie sunt niște locuri pe care le ignorăm de cele mai multe ori atunci când facem curățenie. Totuși trebuie să știm că mânerele sunt cele mai infectate locuri din bucătăria noastră care ascund cei mai mulți microbi. Dezinfectează-le des cu produse de curățat pentru a fi sigură că bacteriile nu se vor răspândi în acest mediu cu care intri foarte des în contact.

‹ Vezi si