Brânza (în general, cele mai multe produse lactate), pe lângă faptul că este delicioasă, conţine proteine şi calciu. De asemenea, ajută la protejarea şi întărirea smalţului dinţilor.
Asemenea brânzei, şi iaurtul conţine calciu şi proteine. În plus, conţine probiotice, care ajută la menţinerea sănătăţii gingiilor. Optează pentru iaurturile care au o cantitate cât mai mică de zahăr.
Merele conţin din belșug fibre şi apă. Aceste fructe sunt recomandate după fiecare masă, mai ales dacă nu ai la îndemână pasta și periuța de dinți. Merele curăță și albesc dantura, îndepărtând petele galbene.
Morcovii nu sunt buni doar pentru a ne îmbunătăţi vederea. Datorită texturii fibroase, consumul de morcovi cruzi măreşte cantitatea de salivă din gură, scăzând astfel riscul apariţiei cariilor dentare.
Legumele crude și crocante sunt benefice pentru dinţi. Fibrele naturale din ţelină ajută la curăţarea dinţilor de resturile de mâncare. Ţelina, ca şi în cazul merelor, conţine vitamina C, care contribuie la combaterea inflamaţiei gingiilor.
Plantele cu frunze verzi pe care le consumăm, precum spanacul, broccoli, varza sau salata, conţin o cantitate considerabilă de calciu şi acid folic, care ajută la menţinerea smalţului dinţilor.