25 iulie 2021 - 2 ani de când Alexandra Măceșanu a dispărut fără urmă. Ce se întâmplă acum

25 iulie 2021 - 2 ani de când Alexandra Măceșanu a dispărut fără urmă. Ce se întâmplă acum

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

S-au împlinit doi ani de când Alexandra Măceșanu a dispărut fără urmă. Autoritățile nu au reușit să o salveze din casa lui Gheorghe Dincă, cu toate că fata a apelat de trei ori serviciul de urgență, cerând cu disperare ajutor.

Data de 25 iulie marchează ziua în care Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a sunat, fără succes la 112, în încercerea disperată de a fi salvată din "casa groazei" lui Georghe Dincă. Cazul Caracal a cutremurat o Românie întreagă și a scos la lumină legături întunecate ale interlopilor cu oamenii legii, a cumulat demisii și demiteri, anchete ample, dar și un proces care nu s-a finalizat nici până în zilele de azi.

alexandra macesanu, adolescenta care a fost rapita de gheoghe dinca in urma cu doi ani

Sursa foto: Imgur

Dosarul în care răpitorul, în vârstă de 66 de ani, a fost acuzat pe data de 24 iulie 2019 că a violat-o și ucis-o cu brutalitate pe Alexandra Măceșanu, iar cu trei luni înainte i-a luat viața altei tinere, Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a fost înregistrat la Tribunalul Olt din Slatina în luna ianuarie a anului 2020, însă procesul nu avansează deloc.

La data de 9 iunie 2021 judecătorii au amânat, din nou, dosarul, iar noul termen a fost stabilit pe 28 iulie. În același timp este judecat și Ștefan Risipițeanu, bărbatul acuzat că ar fi violat-o pe Luiza în timp ce era sechestrată în locuința lui Dincă. Ambii se află acum în arest preventiv la Penitenciarul Craiova.

Apelul la 112

Alexandra a fost răpită de Dincă pe 24 iulie 2019, după ce adolescenta s-a urcat în mașina lui pentru a ajunge la Caracal, din satul său natal, Dobrosloveni. Ultimele ei cuvinte au fost înregistrate într-un apel către 112, la ora 11:05, în care îi cerea operatoarei ajutorul, spunând că a fost sechestrată într-o casă din Caracal.

Citește și: Stenogramele discuțiilor între 112 și Alexandra Măceșanu au fost date publicității

Polițiștii au intervenit abia la 19 ore după apel și la 48 de ore după ce fata a fost dusă cu forța în locuința lui Dincă. Atunci când au pătruns pe teritoriul casei, oamenii legii nu au i-au găsit trupul, ci doar cenușă și fragmente de oase umane într-un butoi. Ulterior, Dincă le-a recunoscut achetatorilor că a surprins-o pe tânără cu telefonul în mână, a ucis-o și apoi i-a incinerat corpul.

gheorghe dinca priveste in fata

Sursa foto: Imgur

Totodată, el a spus că a ucis-o și pe Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie 2019. Conform expertizei medico-legale, raportul a indicat, în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os, că aparițineau Alexandrei, cu o probabilitate de 99,93%.

În contextul comemorării celor doi ani, rudele și prietenii Alexandrei Măceșanu și ai Luzei Melencu, au organizat un protest emoționant la Caracal.

luiza melencu, adolescenta rapita si ucisa de gheorghe dinca

Sursa foto: Imgur

Peste 60 de oameni s-au adunat în fața primăriei orașului pentru a le cere oamenilor legii să facă lumină în privința acestui caz revoltător. Părinții Alexandrei sunt distruși de durere de când fata lor a dispărut, spun că nu vor renunța niciodată să o caute, și critică modul în care oamenii legii au gestionat situația.

"Eu vreau să-i transmit Alexandrei: Mami, să știi că noi nu vom renunța la tine, niciodată, indiferent ce s-ar întâmpla, ne-am da și viața pentru tine", a spus Tudorița Măceșanu.

"O mare durere, vă dați seama, mai ales când vine seara și punem masa și scaunul ei este liber, deci simțim o mare durere. Păcat că statul nu face nimic! Mare păcat! Nu doresc nimănui să treacă o secundă, un minut, prin ce trecem noi acum. La nimeni nu doresc. Le mulțumesc celor care au venit, celor care organizează mitingul și celor de acasă care ne susțin. Nu s-a schimbat nimic. Îmi pare rău că trăiesc în România. Dumnezeu să-i pedepsească. Acești doi ani au fost foarte grei. Sufletul meu îmi spune că a fost traficată. Ce spun ei să e moartă, asta nu s-a dovedit", a spus și Ion Măceșanu.

Și mama Luizei se declară revoltată de evoluția anchetei și este convinsă că fata ei este încă în viață.

mama luizei melencu, adolescenta rapita si ucisa de gheorghe dinca

Mama Luizei Melencu. Sursa foto: Imgur

"Nimeni nu a făcut nimic timp de doi ani de la dispariția lor. Speranța moare ultima. Este greu, nu am cuvinte, dar sperăm și vom spera. Trăim într-un stat corupt. Numai minciuni, neadevăruri. Cred că a fost traficată, în niciun caz omorâtă, așa cum spun autoritățile statului", spune femeia.

Bunicul Luizei a întârit afirmațiile mamei tinerei și susține că autoritățile sunt în complicitate cu răpitorii: "Am încercat să sensibilizăm opinia publică în ceea ce s-a întâmplat în cazul Caracal în care instituțiile statului pur și simplu nu au făcut absolut nimic. Ba îi vom condamna pe cei care sunt părtași în acest caz, sunt practic complicii lui Dincă. Nu vor să scoată în relief traficul de persoane. Am ieșit să aratăm cu degetul spre vinovați, sunt cei care nu și-au făcut datoria".

La protest au fost prezenți și oameni care nu le-au cunoscut personal pe cele două adolescente, dar care vor să lupte pentru a face dreptate în acest caz. "Am venit să protestez pentru că și eu pot să fiu Alexandra, oricine poate să fie Alexandra. Nu se iau măsuri. Ar fi bine să găsim o soluție la acest caz. Am venit ca un simplu cetățean la acest protest, nu le cunoșteam pe fete. Noi toți suntem în pericol. Este groaznic după doi ani să nu se întâmple nimic", a mărturisit Daniela Popa, o femeie venită la protestul din Caracal.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT în urmă cu un an și jumătate, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre sau morminte. Ștefan Risipițeanu este și el acuzat pentru viol în cadrul aceluiași dosar. În luna aprilie 2021, avocata familiei Melencu declara că procesul ar putea dura foarte mulți ani, pentru că sunt foarte mulți martori care trebuie audiați.

Surse articol: Impact / Gandul / EVZ

Sursa foto principală: Imgur

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
România este "inundată" de temperaturi extreme! Luna iulie ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii 120.000 de ani
România este "inundată" de temperaturi extreme! Luna iulie ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii 120.000 de ani
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.