Și-a dedicat viața pacienților ei, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața

Și-a dedicat viața pacienților ei, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața

Anca Marcus

Georgiana Scurtu, medic la Spitalul Sf. Maria din Iași, a trecut la cele veșnice duminică, 3 septembrie 2023, lăsându-și colegii și pacienții într-o stare de șoc. Vestea tragică a fost dată de un apropiat al său, pe rețelele sociale. Motivele acestei pierderi nu sunt încă cunoscute, având în vedere că nimeni nu știa dacă femeia prezenta problemele de sănătate.

La aflarea tragicelor vești, Lucian Burlea, unul dintre apropiații și colegii Georgianei Scurtu a simțit nevoia să împărtășească un mesaj emoționant de adio.  

Câteodată toamna, anotimpul meu preferat, mă face să mă simt gol, mai ales atunci când aceasta vine în negru și alb.", a mărturisit doctorul Burlea. Cu sufletul înfrânt, el a continuat să împărtășească: „Frumoșii ochi din imagine au aparținut uneia dintre cele mai nobile prietene pe care am avut-o. Din foarte mare păcate, de două zile am pierdut-o. Pur și simplu … s-a grăbit și a fugit. 

În ultimul timp parcă aud cam des de moarte în jurul meu…Eu … am o tristețe atroce și nu pot să-mi revin. Ce ieșire din scenă și cum arată câteodată hazardul. Gio, îti mulțumesc mult pentru prietenie și pentru exemplul de om, de dăruire și de fel de a fi. Nu o să te uit. Promit! Nu vă imaginați cât de rău îmi pare, de-mi vine să plâng ca la tata.”, a scris Lucian Burlea pe rețelele sociale.

Povestea medicului Georgiana Scurtu nu era doar una de succes profesional, ci și un exemplu viu de dăruire și pasiune pentru medicină. Și-a dedicat viața luptei împotriva cancerului și a oferit alinare și speranță pacienților săi. Prin eforturile și abnegația ei, a adus lumină și încredere în sufletele celor care se confruntau cu această boală nemiloasă. 

Georgiana Scurtu medic

Dispariția prematură a acestei doctorițe talentate și pline de empatie a lăsat un vid profund în comunitatea medicală din Iași. Cu toții își amintesc cu afecțiune de Georgiana ca fiind o persoană dedicată, cu o pasiune nezdruncinată pentru salvarea vieților și un exemplu de profesionalism. Cu inimile grele, din cauza durerii, cei care au cunoscut-o și-au luat adio, marți, de la această doctoriță excepțională, care și-a dedicat viața salvării altora. 

Dr. Luacian Burlea a spus despre Georgiana Scurtu că era o persoană dedicată meseriei și extrem de implicată în orice privință. 

Pe Georgiana Scurtu, medic specialist medic specialist chirurgie generala si medic rezident pe oncologie-hematologie la Spital Clinic pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași, am cunoscut-o după moartea tatălui meu, parcă răspunzându-i la un mesaj cu urări transmise cu ocazia zilei mele. Am continuat amical discuția îndreptată către tatăl meu. Avea un cult pentru tata. Indirect și decent mă simpatiza și pe mine. I-am simțit inimioara și felul frumos de a fi. Așa s-a născut una dintre cele mai calitative, dar scurte, prietenii cu care am fost binecuvântat în minunata mea viață. La orice oră din zi și din noapte dacă aveam nevoie de ceva, pentru mine sau pentru cineva, sărea și din pat, dacă era în pat, și rezolva. Invariabil”, a scris medicul. 

În timp ce Iașiul și întreaga comunitate medicală își plânge pierderea, rămânem cu amintirea unei profesioniste remarcabile și a unui om care a lăsat o amprentă profundă în inimile tuturor. Cu recunoștință și durere, ne amintim de Georgiana Scurtu și de contribuția ei inestimabilă la domeniul medical. 

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: Fanatik, Capital, Realitatea

Articolul urmator
Alexia, fetița căreia i-au fost replantate brațele, i-a colindat pe medicii care i-au salvat viața
Alexia, fetița căreia i-au fost replantate brațele, i-a colindat pe medicii care i-au salvat viața
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.