A murit marele actor Teodor Corban, la doar 65 de ani

A murit marele actor Teodor Corban, la doar 65 de ani

Alida Enache

Veste extrem de tristă pentru toți iubitorii de teatru din România și nu doar! Actorul român Teodor Corban a murit astăzi, marți, 17 ianuarie, la doar 65 de ani, după o cruntă luptă cu o boală nemiloasă. Leucemia l-a răpus, în cele din urmă.

Astăzi, 17 ianuarie, industria teatrală și cinematografică românească îmbracă, din nou, haine cernite. După o cruntă luptă cu nemiloasa leucemie, Teodor Corban, recunoscut în mod special pentru interpretarea sa din "Aferim", a părăsit această lume. Trista veste a fost dată de către Oltița Cîntec prin intermediul paginii personale de Facebook.

„S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l știe toată lumea din "Aferim", unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producție laureată cu Ursul de Aur la Berlin și cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestația lui Teo, cum i se adresau apropiații.

"Eu sunt un tip mai sensibil, am umor, sunt mai introvertit", zicea într-un interviu. La hobby-uri menționa întotdeauna muzica, tenisul, muntele și șofatul. Rolul care i-a sporit atât de mult popularitatea (e atuul imbatabil al filmului în fața teatrului!) l-a refuzat inițial.

Ca sa vezi ironia profesiunii! Ezitările veneau din faptul că nu știa să călărească, dar a învățat și dup-aia a construit personajul strașnic pe care l-am văzut cu toții pe ecrane. În discursul de la Premiile Gopo le-a mulțumit celor doi cai distribuiți în supporting role. Avea mult umor, un umor mucalit, deștept, elaborat!“, a fost mesajul ei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by festivalSFR (@festivalsfr)

Cine a fost Teodor Corban

Născut la Iași în ziua de 28 aprilie 1957, Teodor Corban a avut un parcurs impresionant prin viață, însă atât de scurt. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1985, la clasa profesorilor Dem Rădulescu și Dragoș Galgoțiu, iar apoi și-a făcut marele debut pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad. A stat acolo până în 1988, iar apoi s-a mutat la Teatrul Dramatic din Constanța.

Ulterior, din 1989, a ajuns acasă, la Iași, și a încântat publicul de acolo timp de foarte mulți ani, direct pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri". Printre numeroasele piese în care și-a lăsat amprenta amintim: „Nebuna din Chaillot” , „Lecția”, „Gunoierul”, „Trei pe un balansoar”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teatrul Național Iași (@teatrulnationaliasi)

Actorul s-a făcut, de asemenea, remarcat și pe micul ecran. Câteva dintre filmele în care a apărut sunt „Un etaj mai jos” (2015), „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010), ”California Dreamin' (nesfârșit)” (2007).

Contribuția artistică de pe parcursul anilor i-a fost premiată, în timp, cu Premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal pentru rolul Costandin din filmul "Aferim!" - Gala Premiilor Gopo 2016, Premiul Excelența în domeniul cultural-artistic - "Seara valorilor" 2015, Premiul la categoria ARTE, Gala "Oamenii Timpului" - 2015.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește și: Ce poveste de viață ascunde Emilia Popescu. "Am o relație specială cu Dumnezeu, deși nu am fost crescută așa"

Surse foto: Youtube

Surse articol: Adevarul, Hotnews, G4media

Articolul urmator
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
O femeie de 77 de ani s-a căsătorit cu ea însăși! „Am fost doar eu cu mine timp de 40 de ani și nu am avut nevoie de nimeni altcineva"
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.