A murit Paco Rabanne, simbolul eleganței absolute

A murit Paco Rabanne, simbolul eleganței absolute

Alida Enache

Moment trist pentru lumea modei și nu doar! Simbolul eleganței absolute, Paco Rabanne, a murit în casa sa din Franța, astăzi, 3 februarie, la 88 de ani. Designerul spaniol era cunoscut pentru creațiile sale inedite de modă, dar și pentru parfumurile care-i poartă numele.

O pierdere imensă pentru lumea modei! Astăzi, 3 februarie, faimosul creator de modă și parfumier Paco Rabanne s-a stins din viață. Avea 88 de ani și și-a dat ultima suflare chiar la el acasă, în Franța. Decesul său a fost confirmat de Puig, compania mamă a mărcilor sale, care a declarat că acesta "a marcat generații cu viziunea sa radicală asupra modei, iar moștenirea sa va dăinui în continuare".

Pe numele său real, Francisco Rabaneda Cuervo, s-a născut în ziua 18 februarie 1934, la Pasaia (Gipuzkoa). Era fiul unui general andaluz loial Republicii, Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împușcat în Santoña în 1937. Mama sa era bască, militantă și membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE).

Designerul era recunoscut nu doar pentru creațiile sale inedite de modă, dar și pentru parfumurile pe care le-a lansat pe parcursul timpului și care au devenit unele dintre cele mai vândute din lume.

Imagine cu Paco Rabanne în tinerețe

"El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX și moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație", se arată în declarația făcută de către marca sa pe rețelele de socializare.

Spaniolul a devenit cunoscut la nivel internațional în anii 1960, iar timp de 39 de ani a făcut istorie în industria modei. A început prin a crea accesorii pentru branduri de renume precum Givenchy, Balenciaga sau Dior, iar în 1963 și-a prezentat prima colecție de costume, creată într-un mod excentric cu plastic, hârtie și aluminiu. După ce a construit în întreg imperiu în industria modei, în 1999, s-a retras din activitate și a mai fost văzut cu rare ocazii în public.

În anul 2010, Paco Rabanne a primit National Fashion Design Award pentru "inovația sa și contribuția în toate domeniile culturii secolului XX".

Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986, însă activitatea casei de modă Paco Rabanne a fost reluată abia în anul 2011, iar prima colecție lansată atunci a fost semnată de designerul indian Manish Arora. Ulterior, începând cu anul 2013, cârmele afacerii au ajuns în mâinile francezului Julien Dossena.

Drum lin printre stele!

Citește și: Vedete din România abandonate de părinți și poveștile lor cutremurătoare

Surse foto: Getty

Surse articol: BBC, WWD, News.sky

Articolul urmator
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital
Ce destin tragic! Doi frați au murit de cancer în aceeași zi, la distanță de numai câteva ore, în același pat de spital

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.