Actorul care și-a ucis propria mama, cu sânge rece, plănuia să-l ucidă și pe Prim-Ministrul Canadei

Actorul care și-a ucis propria mama, cu sânge rece, plănuia să-l ucidă și pe Prim-Ministrul Canadei

Alida Enache

Un actor canadian, cunoscut mai ales datorită rolulului pasager din serialul "Riverdale", și-a ucis propria mamă, cu sânge rece. Motivul sinistru? Nu dorea ca ființa care i-a dat viață să fie martoră la altă tentativă de asasinare pe care o plănuia.

UPDATE 23 septembrie: Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce și-a împușcat mama în ceafă, în martie 2020,  în timp ce aceasta cânta la pian. Judecătoarea Kathleen Ker de la Curtea Supremă din British Columbia a decis miercuri, 21.09.2022, că acesta va sta în spatele gratiilor fără posibilitatea de eliberare condiționată timp de 14 ani.

După ce și-a aflat sentința, actorul a menționat că își regretă fapta și că va avea nevoie de consiliere psihiatrică în închisoare.

------------

Știrea inițială

Ryan Grantham, acum în vârstă de 24 de ani, a fost dus la Curtea Supremă din British Columbia miercuri, 15 iunie, pentru o ultimă tură de audieri înainte de a i se pronunța sentința.

Imagine cu Ryan Grantham în serialul riverdaleRyan Grantham în "Riverdale"

Actorul canadian a împușcat-o pe mama sa în spatele capului, în data de 31 martie 2020. Barbara Waite, în vârstă de 64 de ani, cânta la pian în momentul în care a fost ucisă, cu sânge rece, de către propriul ei fiu. Cei doi locuiau împreună într-o casă din Squamish.

Imediat după ce a comis teribila crimă, tânărul a acoperit corpul victimei cu un cearșaf, l-a înconjurat cu lumânări și mătănii și a filmat un scurt video în care își mărturisește fapta și arată cadavrul mamei sale. Înregistrarea respectivă a fost făcută publică și în instanță.

Imediat după, Ryan Grantham și-a pus în mașină trei arme, muniție, 12 cocktailuri Molotov, provizii de camping și o hartă cu indicații către Rideau Cottage din Ottawa și a pornit către reședința premierului Justin Trudeau.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Justin Trudeau (@justinpjtrudeau)

Înainte de a pleca, chiar a testat un cocktail Molotov într-o zonă izolată. El plănuise să călătorească timp de 50 de ore pentru a-l putea asasina, însă, ulterior, s-a răzgândit.

Înainte de a se preda poliției din Vancouver, actorul s-a gândit să comită un ”act de violență în masă” la Universitatea Simon Fraserm. Din fericire, nu și-a dus nici acest plan la bun sfârșit și nu a mai rănit nicio altă persoană.

El a pledat vinovat de crimă de gradul doi în luna martie, după ce, inițial, a fost acuzat de crimă de gradul întâi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! Online Brasil (@eonlinebrasil)

Ce se arată în rapoartele psihiatrice

Procurorul coroanei Michaela Donnelly a făcut declarații în legătură cu două rapoarte psihiatrice ale criminalului. Se pare că Ryan Grantham se lupta cu o depresie clinică cruntă în acea perioadă în care a plănuit asasinarea și și-a omorât mama. Chiar și așa, în tot acest timp, a reușit să mențină, cu ușurință, aparența exterioară a unei bune funcționări.

De asemenea, el avea dese impulsuri de a comite acte de violență și de a se sinucide. În plus de asta, a fost copleșit de sentimente de ură față de sine dar și de vinovăția pe care o resimțea față de mama sa. El nu-și dorea ca femeia să afle că a încetat să mai frecventeze cursurile la Universitatea Simon Fraser.  Ambele rapoarte susțin că actorul canadian consuma canabis și că și-ar fi omorât mama pentru a o scuti să vadă crima pe care intenționa să o facă.

Michaela Donnelly insistă asupra faptului că, deși gestul lui ar putea părea unul altruist, în esență, el este profund egoist. De asemenea, după cum mărturisește tot ea, prin uciderea Barbarei Waite, Grantham a comis o "încălcare sfâșietoare a încrederii".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GAT PR (@gatpr)

"Domnul Grantham a vrut să-și salveze mama de ceva ce urma să facă ... Asta este ceva diferit de altruism. Barbara Waite și-a iubit foarte mult fiul, a fost un părinte excelent și, în mintea ei, nu avea niciun motiv să se teamă de el", a spus Donnelly.

Utilizarea unei arme de foc necesită o denunțare semnificativă în cadrul sentinței, iar Ryan Grantham era fost membru al unui club de arme, având experință în folosirea lor. Chiar și-a cumpărat o nouă armă în lunile care au precedat crima, deși era conștient de impulsurile violente pe care le avea.

Procurorul de coroană a mai declarat că acest caz nu poate fi considerat omor prin imprudență, căci se aseamănă mai mult cu o crimă de gradul întâi. Criminalul ar fi avut timp să se răzgândească, el chiar și-a încărcat și descărcat pușca de calibrul 22 și a stat vreme de 15 minute pe scările din fața casei pentru a se gândi ce să facă.

Cadavrul femeii a fost găsit în data de 1 aprilie 2020, de către sora actorului. Audierile în acest proces s-au încheiat miercuri, însă sentința nu a fost încă pronunțată. Actorul ar putea sta 17 sau 18 ani după gratii înainte de a putea cere eliberarea condiționată.

Ryan Grantham este recunoscut pentru rolurile sale din "Diary of a Wimpy Kid" (2010) și "The Imaginarium of Doctor Parnassus" (2009). El a mai jucat și în serialele "Supernatural" și "iZombie".

Citește și: Gwyneth Paltrow a recunoscut că încă îl iubește pe Brad Pitt. Cum este acum relația dintre cei doi foști logodnici

Surse foto: Youtube

Surse articol: Justjared, Cbc, Cinemablend, Justjared

Articolul urmator
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Lumea teatrului este în doliu! A murit actorul Constantin Cojocaru
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.