Actrița Luminița Gheorghiu a murit la 71 de ani

Actrița Luminița Gheorghiu a murit la 71 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Lumea filmului românesc îmbracă iar haine cernite. Luminița Gheorghiu, actrița din ”Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu“, „Marfa şi banii“, "Poziţia copilului", "Aferim", a murit la 71 de ani.  

Marea actriță a murit cu o mare durere în suflet: “Am avut- spun am avut pentru că am pierdut un copil – am avut 2 fete minunate. Eu am fost cam severă ca mamă, dar şi ele m-au ascultat. Le-am dus la pian, la chitară, la mandolină, la dans sportiv, la tot ce trebuie, după părerea mea, să înmagazineze un copil… Iuliana o chema şi avea şase ani jumătate. Am un înger acum. După Revoluţie, mă uitam cum mamele îşi conduceau pe ultimul drum fetele de 18-20 de ani, în rochii de mireasă, şi mă gândeam: Doamne, ele sunt mai lovite decât mine. Eu am luat locul întâi şi la durere!”

Luminiţa Gheorghiu s-a născut în 1 septembrie 1949. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa profesorului Ion Cojar. A debutat în teatru în 1971, pe scena Studioului Casandra, iar după absolvire a fost repartizată la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani.

În 1975 a jucat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1976 până în 2003 a jucat pe scena "Bulandra".

Articolul urmator
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.