Actrița și cântăreața Marie Laforêt, supranumită "fata cu ochii de aur", s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani

Cristina Gherghina

Lumea cinnematografică este din nou în lacrimi! Celebra actriță și cântăreață Marie Laforêt a murit pe 2 noiembrie, potrivit Le Monde, la vârsta de 80 de ani, în reședința sa din Genolier, Elveția.

Pe numele său real Maïténa Marie Brigitte Doumenach s-a născut pe data de 5 octombrie 1939, la Soulac-sur-Mer, Franța. Este cunoscută pentru melodii precum „Vendanges de l’amour“ şi „Viens, viens“ şi rolurile din „Plein soleil“ şi „Fille aux yeus d’or“, iar filmografia sa reunește 35 de lungmetraje.

Marie Laforet

Sursă foto: Pinterest 

"Fata cu ochii de aur", așa cum era supranumită, i-a fost parteneră lui Alain Delon în filmul "Plein soleil", însă actrița a rămas cu un gust amar după terminarea filmărilor, după cum avea să declare într-un interviu din 2004: „El nu este amuzant, nu este nici inteligent. E plin de el şi gol pe dinăuntru“, povestea Marie Laforêt despre colegul său de platou.

Marie Laforêt a fost căsătorită cu regizorul Jean-Gabriel Albicocco, cel care a distribuit-o în filmele sale, precum „La Fille aux Yeux d’Or“ unde apare alături de Charles Aznavour și „Saint Tropezi Blues“ unde a și cântat, deschizându-și astfel un nou drum în lumea artistică - muzica.

Surse foto: Pexels; Pinterest

Articolul urmator Actrița veterană Angela Lansbury s-a stins din viață la 96 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.