Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Acum cântă alături de Louis Armstrong în Rai: Larry Willis s-a stins din viață la 79 de ani

Cristina Gherghina

Lumea jazz-ului este în lacrimi, a pierdut unul dintre cei mai buni cântăreți! Cunoscutul compozitor și cântăreț de jazz Larry Willis s-a stins din viață, la vârsta de 76 de ani, după o carieră prolifică de 50 de ani. 

Conform spuselor basistului Blake Meister, care obișnuia să cânte împreună cu acesta, Larry a murit în urma unei hemoragii pulmonare.

De-a lungul vieții sale, Larry a lucrat alături de saxofonistul Jackie McLean, trompetistul Hugh Masekela și compozitorea Carla Bley. De asemenea, a cântat alături de formația Blood, Sweat and Tears și Fort Apache. 

Larry Willis s-a născut în faimosul oraș Harlem și a început să cânte la pian de abia spre sfârșitul adolescenței, dar de îndată ce a făcut-o a și atins culmile succesului. Înainte de a se lansa în muzica latină, fusion și free jazz, a lucrat alături de unele dintre cele mai importante figuri din lumea jazz-ului. 

" De fiecare dată când ma așez la pian, cu cât aflu mai multe despre el, cu atât știu mai puțin. Asta îmi menține viu interesul față de muzică, în toate formele sale. Nu încerc să devin un pianist mai bun, ci cel mai complet muzician care pot fi", povestea Larry. 

Lawrence Elliott Willis s-a născut pe data de 20 decembrie 1943, în Harlem, fiind mezinul familiei. Fratele său, Victor, era pianist, însă acesta a pus pe plan secund acest instrument, axându-se pe voce în cadrul Liceului de Muzică și Artă din Manhattan unde învăța. 

Acesta a descoperit magia pianului atunci când a făcut cunoștință cu albumele lui Miles Davis. Acela a fost momentul în care a realizat că trebuie să învețe acest intrument, iar la sfârșitul liceului deja descoperise tainele pianului, neștiind pe vremea aceea că îl aștepta o carieră minunată de 50 de ani în lumea jazz-ului. 

Ultimul său concert a avut loc pe data de 1 august 2019, la cel mai noi club de jazz din Baltimore, Keystone Korner.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!