Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Alertă de grad înalt! Un nor radioactiv venit din Rusia pune stăpânire pe Europa!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

O știre îngrijorătoare pune stăpânire pe Europa: un nor radioactiv s-a extins în Peninsula Scandinavă și în Arctica. Deși nu se știe de unde vine această reactivitate crescută, există indicii că ar proveni dinspre Rusia occidentală. Nivelul radiațiilor, în acest moment, este inofensiv, dar ceea ce alarmează continentul este faptul că norul radioactiv este rezultatul unei acțiuni umane.

radioactiv 

Specialiștii suedezi care au detectat un nivel mai mare de radiații decât cel obișnuit declară că acesta este rezultatul unei acțiuni de natură umană și nu consecința vreunui fenomen natural.  Lassina Zerbo, secretar executiv al Organizației Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare (CTBTO), a făcut publică o hartă cu posibilele zone ale sursei, iar Rusia pare să fie printre principalii suspecți. Într-o postare pe Twitter, Lassina Zerbo a dezvăluit potențiala sursă, reprezentată cu portocaliu pe hartă:

nor

Sursa foto: Twitter

"22/23 iunie 2020. Staţia SEP63 a detectat 3 izotopi, Cs-134, Cs-137 şi Ru-103, la un nivel mai ridicat decât de obicei. Regiunea din care este posibil să fie plecat aceste radiaţii este notată cu portocaliu pe hartă"

Rusia se apără, susținând că nu a existat alertă de urgență în țară

Rusia susține că sistemul de monitorizare a radiațiilor nu a emis nici o alertă de urgență. După accidentul de la Cernobîl din 1986, cel mai grav din lume, Rusia a luat măsuri pentru introducerea unui sistem avansat de urmăririe a radiațiilor. 

Rusia nu a fost informată de vreo situaţie de urgenţă în ceea ce priveşte detectarea de particule nucleare în Marea Baltică... Nu ştim sursa informaţiilor. Noi avem un sistem de monitorizare a nivelului de radiaţii foarte avansat, şi nu avem nicio alertă de urgenţă. Nu daţi vina pe noi",  a arătat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. 

Surse foto: IStock, Twitter

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta