Alexandra, o tânără de 25 de ani însărcinată, a murit sub ochii cadrelor medicale după ce le-a implorat să o opereze

Alexandra, o tânără de 25 de ani însărcinată, a murit sub ochii cadrelor medicale după ce le-a implorat să o opereze

Ramona Jurubita

Hibele sistemului medical din România continuă să facă ravagii! O tânără mamă din Botoșani a murit la numai 25 de ani, pentru că medicii nu au operat-o la timp, deși aceasta i-a implorat în fel și chip să îi curme suferința.

Alexandra Ivanov era însărcinată în 13 săptămâni, iar fătul se oprise din evoluție. A aflat asta când s-a prezentat la spital cu dureri îngrozitoare și cu sângerări masive. Cadrele medicale i-au spus că va fi operată abia a doua zi, când urma să ajungă în spital medicul ei curant. Femeia avea acasă trei copii, cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, iar înainte de acest incident visa la clipa în care l-ar fi adus pe lume și pe al patrulea.

Tânăra a început să piardă sânge în seara de 17 august 2023 și a sunat la 112, iar la ora 23:05 era la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, în grija cadrelor medicale. Le-a spus celor de pe tura de noapte că nu se simte deloc bine și că ar vrea să fie supusă cât mai repede intervenției de extracție a fătului oprit din evoluție, dar nimeni nu a băgat-o în seamă la acel moment. Starea ei s-a înrăutățit cu fiecare oră care a trecut, iar dimineața s-a stins, după o noapte de agonie.

Alexandra Ivanov alături de familia sa, soțul și cei trei copii, la un eveniment
Alexandra Ivanov alături de soț și de cei trei copii

Reprezentanții unității sanitare au declarat că investigațiile medicale au arătat că nu se impunea ca tânăra să fie operată de urgență, în cursul nopții.

„S-au efectuat investigații de laborator și investigații paraclinice, s-a efectuat un examen ecografic, nu s-a impus evacuarea sarcinii în timpul nopții, deoarece sângerarea genitală a fost foarte redusă, colul uterin închis fără semne, avort în evoluție.”, a declarat Ioan Asaftei, purtător cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani, pentru PRO TV.

Alexandra Ivanov a luptat pentru viața ei până în ultima clipă și s-a rugat constant de medici să intervină rapid, fiindcă simțea că va ceda. La ora 3:16 i-a trimis un mesaj medicului curant:

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă și săngerări. Din păcate bebe e oprit din evoluție. Credeți că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naștere. Vă rog din suflet!”

Mesajul ei a rămas fără răspuns, așa că a trecut la planul B și a scris din nou o rugăminte fierbinte pentru unul dintre medicii care erau de gardă în acea noapte.

„Sunt Ivanov Alexandra. Credeți că mi puteți face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o lau razna.”

Dar nici acest strigăt după ajutor nu a primit niciun răspuns, iar femeia a găsit alinare în încurajările primite de la soțul ei, care i-a răspuns constant la mesaje. I-a spus acestuia în nenumărate rânduri că are dureri insuportabile, iar la ora 6:40 i-a scris un ultim „Nu mai pot”.

La ora 7:30 a intrat în șoc. La ora 8:20 a fost declarat decesul, exact după cele 50 de minute aferente protocolului de resuscitare. Apoi, soțul ei a primit tragica veste de la cadrele medicale.

În certificatul medical constatator, cauza morții este insuficiență cardiorespiratorie acută și edem pulmonar acut, ca urmare a unei sarcini oprite în evoluție complicată infecțios.

Un bărbat tânăr a rămas văduv, trei copii cu vârste între 1 și 5 ani au rămas orfani, iar toți apropiații sunt extrem de îndurerați pentru pierderea suferită. Alexandra Ivanov avea toată viața înainte, iar familia crede că ar fi putut fi salvată dacă medicii se mobilizau și îi făceau operația în timpul nopții.

Managerul spitalului, Angel Călin, a anunțat că medicul și asistenții medicali care erau de gardă în noaptea respectivă au fost suspendați din funcțiile pe care le ocupau.

„Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secția Obstetrică - Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci.”, a explicat Angel Călin.

Dar această pedeapsă este prea mică pentru ei, în ochii familiei îndurerate. Rudele și prietenii au creat o petiție online prin care cer să se facă dreptate în acest caz. Până pe 21 august, peste 7000 de persoane au semnat-o și toată țara a rămas împietrită de durerea acestei familii. Cei mai mulți se gândesc la copiii care vor crește fără mamă.

În fața maternității, trecătorii au prins lumânări, au lăsat munți de flori și scrisori de adio. De asemenea, rețelele sociale sunt pline de postări în care apropiații și străinii își exprimă regretele și revolta față de cele întâmplate. Mulți nu pot înțelege cum de o femeie atât de tânără a pierit atât de ușor și cum de medicii nu s-au îndurat să o ajute, în ciuda insistențelor sale.

„Doamne, Alexandra Ivanov, nu pot să cred! Nu pot să cred că ai plecat așa!”, „Nu putem înțelege cu adevărat durerea care vă încearcă în această perioadă, dar am dori să ne exprimăm condoleanțele și să vă asigurăm că sunteți prezenți în rugăciunile noastre!🙏🏻❤️Alexandra Ivanov ai fost un om minunat! Vestea plecării tale a venit că un fulger 😭!”, „Ne rugăm pentru familia îndurerată, pentru copilașii care au rămas. Dumnezeu să le dea putere pentru a trece și prin această grea încercare, să le dea copilașilor sănătate și creștere frumoasă!”, „Dumnezeu să o odihnească în pace! Avea toată viața înainte... Multă putere familiei!” – sunt doar câteva dintre gândurile apărute pe pagina ei de Facebook.

Polițiștii au început audierile și strângerea de probe într-un dosar penal in rem. Rezultatul autopsiei de la Iași va ajuta la stabilirea încadrării juridice.

Povestea cutremurătoare a femeii care a fost ținută captivă, timp de 24 de ani, de propriul tată. A adus pe lume 7 copii în captivitate

Surse foto: Facebook, FacebookFacebook

Surse articol: ZiaruldepenetHotnewsMonitorulbtHotnews

Articolul urmator
Ce tragedie! Valentina a murit lângă fetița ei de șase ani, după un accident provocat de o agentă de poliție
Ce tragedie! Valentina a murit lângă fetița ei de șase ani, după un accident provocat de o agentă de poliție
Ce secret ascund ochii tăi?
Incepe quiz
Ce secret ascund ochii tăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.