Ana Pauker, pusă din greșeală pe afișul unui eveniment din Vaslui

Ana Pauker, pusă din greșeală pe afișul unui eveniment din Vaslui

Lorena Teacă

Un angajat al Muzeului Județean Ștefan cel Mare a comis o gafă de proporții. Un afiș ce avea ca scop mediatizarea unui simpozion din data de 8 și 9 martie a scandalizat o națiune întreagă. Afișul cu pricina ilustrează fotografia uneia dintre cele mai controversate figuri politice, Ana Pauker, alături de personalități pozitive precum Regina Maria.

Ana Pauker este una dintre personalitățile negative ale acestei țări, care a ajutat la instaurarea comunismului în România, motiv pentru care nu trebuia să apară lângă femei cu o istorie pozitivă precum Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu sau Ana Aslan.

Directoarea muzeului, Ramona Mocanu, a încercat să scuze neatenția angajatului: „Nu aș vrea să fie colegii mei judecați aspru fiindcă muncesc foarte mult, muzeul a fost refăcut, se fac multe activități aici și nu aș vrea să fim judecați pentru o nefericită greșeală care s-a petrecut pe un afiș”.

Mai mult decât atât, directoarea muzeului susține că ar fi fost mai frumos din partea celui care a văzut greșeala să meargă la muzeu pentru a atrage atenția, în loc să provoace această controversă, care a adus numeroase critici muzeului.

Conform hotnews, greșeala a fost corectată la scurt timp după ce oamenii au observat-o, iar persoana responsabilă va fi sancționată. „A greși este omenește, toți greșim, nu trebuie să le tăiem capul pentru o greșeală”, a afimat Ramona Mocanu.

Femeie

Cine a fost Ana Pauker

Ana Pauker s-a născut în sânul unei familii sărace din Codăești, județul Vaslui, și a fost educată în cadrul unei școli sovietice dure. Celebra femeie a fost îndoctrinată din copilărie cu ideile comunismului sovietic, ajungând într-un final unul dintre cei mai atroce promotori ai stalinismului în România și omul de bază al sovietizării țării. 

Aceasta a intrat în Partidul Comunist în 1921, chiar în momentul în care acesta a luat naștere, și a devenit agent al Rusiei în Europa și România. Cariera sa politică nu se sfârșește aici, fiind cunoscută drept prima femeie care a ocupat funcția de ministru de externe.

În anii 1950, Ana Pauker era supranumită și „Stalin cu fustă”, devenind populară în lumea întreagă după apariția sa pe coperta reviste Time, cu titlul „cea mai nemiloasă femeie din lume”. În plus, a fost descrisă în nenumărate rânduri drept o persoană malefică și cu un fanatism ieșit din comun.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Ce obiect din bucatarie esti?
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.