Atenție unde vă faceți analizele! S-au descoperit nereguli uriașe la centrele de recoltare!

Atenție unde vă faceți analizele! S-au descoperit nereguli uriașe la centrele de recoltare!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Sistemul de sănătate din România ne dezamăgește tot mai mult, pe zice trece. După situațiile de nepermis găsite, în urma investigațiilor jurnaliștilor de la Libertatea, în care oameni care nu au nici măcar liceul absolvit lucrează ca medici în spitale și clinici – atât private cât și particulare – din țară, o nouă eroare a fost adusă la cunoștința publicului.

Femeie careia i se recolteaza sange

Angajaţii Casei Naţionale de Sănătate au făcut un experiment extrem de simplu: au ales un om care să își facă același set de analize la clinici diferite. Pacientul în cauză a testat, astfel, normele de igienă şi calitatea rezultatelor analizelor obținute de la 3 laboratoare medicale - alese din lista celor reclamate de bolnavi la Asociaţia Pentru Protecţia Pacienţilor. În urma acestui experiment, două clinici s-au ales cu amenzi și cu activitatea suspendată.
Astfel, în urma investigației, s-au concluzionat următoarele:

- Un laborator de analize indica faptul că pacientul avea hepatita C, iar alt laborator indica faptul că pacientul era sănătos.
- În primul punct de recoltare, asistenta îi sparge venele pacientului, sângele curge pe jos și ea şterge mâna pacientului cu vată, apoi cu acelaşi tampon, curăţă gresia pe care cursese sângele.

Care a fost reacția Ministrului Sănătății la aflarea acestor vești? Sorina Pintea a declarant următoarele: “Nu se respectă nimic aici. Probabil că în afară de a nimeri vena cu acul nu se respectă absolut nimic, modul în care e pus pacientul, modul în care se face recoltarea. Nu poate fi DSP-ul în fiecare zi în laborator, în spital. Pană la urmă trebuie să fim și noi responsabili”.

Potrivit ProTV, legea spune că toate laboratoarele ar trebui să facă, o dată la 8 ore, un control intern al calităţii. Iar în ceea ce priveşte siguranţa analizelor e nevoie de verificări anuale. În cazul centrelor care au contract cu casa sunt obligatorii chiar 4 astfel de evaluări pe an

 

Articolul urmator
Faceți cunoștință cu familia "Șopârlă". Nu, nu au un nume de amuzant, ci suferă de o malformație care le modifică fizionomia
Faceți cunoștință cu familia "Șopârlă". Nu, nu au un nume de amuzant, ci suferă de o malformație care le modifică fizionomia
Unde vei ajunge dupa moarte?
Incepe quiz
Unde vei ajunge dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.