Atenționare ANM de ultimă oră: cod galben de vreme severă! Află care sunt zonele vizate.

Atenționare ANM de ultimă oră: cod galben de vreme severă! Află care sunt zonele vizate.

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 27 august: O nouă alertă ANM vine în completarea celei de ieri: în intervalul 27 august, ora 13:00 – 27 august, ora 22:00, în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar și în restul teritoriului.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 26 august, o avertizare de ultimă oră(nowcasting), pentru ziua în curs. După furtunile din weekend, care au devastat cea mai mare parte a țării, nici acest început de săptămână nu se anunță mai bun.

Astfel, codul galben este valabil din dimineața zilei de 26 august până în data de 29 august, inclusiv. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar 80 – 90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Local se vor semnala și condiții de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

De asemenea, disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Surse foto: istock

Articolul urmator
O mamă a murit de tristețe la un an după ce fiul ei a plecat la îngeri! A sperat până-n ultima clipă că băiatul ei se va întoarce acasă
O mamă a murit de tristețe la un an după ce fiul ei a plecat la îngeri! A sperat până-n ultima clipă că băiatul ei se va întoarce acasă
Cine va fi ultima ta dragoste?
Incepe quiz
Cine va fi ultima ta dragoste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.