Avertismentul dur al OMS: "Vom reveni la măsurile de izolare, dacă relaxăm restricțiile prea devreme"

Redactor Divahair.ro

În timp ce în România se vorbește despre o relaxare a măsurilor începând cu 15 mai, Organizația Mondială a Sănătății avertizează țările care vor să ia astfel de decizii că se vor putea reîntoarce la izolare, pe fondul agravării crizei date de COVID-19.

Potrivit directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, „riscul revenirii la (măsurile de) izolare este foarte real'' în ţările care în prezent se iau decizii privind relaxeazarea restricțiilor menite să reducă efectele pandemiei de coronavirus.

Totodată, OMS trage un semnal de alarmă și avertizează țările care au decis să relaxaze restricțiile că, odată luate astfel de măsuri, acestea vor trebui să fie foarte precaute în respectarea unor condiții de bază:

  • să se țină cont în permanență de numărul infectărilor.
  • sistemul sanitar să poată face față tranziției
  • riscul de relansare a epidemiei să fie redus
  • în şcoli şi la locurile de muncă să fie luate măsuri preventive
  • informarea corectă a opiniei publice.

”Virusul se va întoarce”, a mai transmis Tedros,care a precizat că va trebui să ne pregătim din timp pentru noul val, din toamnă.

Citește și: Lora trăiește un adevărat coșmar în Paradis. Aflată în carantină forțată, în Bali, iată cu câți bani a ajuns să trăiască

”Dacă am învățat ceva din pandemia de COVID-19”, a mai spus el, ”ar fi că va trebui să investim, în primul rând, în sistemele sanitare, acum, pentru a putea salva vieți mai târziu”, a precizat el.

La nivel mondial, numărul bolnavilor de coronavirus a depășit 3,7 milioane, cele mai multe cazuri numărând SUA. Decesele înregistrate în urma COVID-19 au ajuns la peste 260.000 de persoane. În România, avem 14.107 cazuri confirmate și 858 de decese.

Citeste si: Lampa bactericidă: ce este și cum te ajută în combaterea germenilor

Surse foto: De la M. Jacobson - Gonzalez - ITU Pictures from Geneva, Switzerland - https://www.flickr.com/photos/itupictures/36433272494, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65393569

Articolul urmator Doliu la Hollywood, starul din "Friends" a pierdut lupta împotriva cancerului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.