Bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a închis într-o oră. Tinerii din România vor locuri de muncă "lejere"

Bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a închis într-o oră. Tinerii din România vor locuri de muncă "lejere"

Alida Enache

După doar o oră de la marea deschidere, bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a și închis. Motivul? Nu mai existau doritori pentru cele 260 de joburi scoase la bătaie. Tinerii, pare-se, vor locuri de muncă tot mai "lejere", care să nu necesite prea multe efort din partea lor.

Se poate și fără BAC, se poate și fără facultate, însă trebuie să și vrei! În Giurgiu, de exemplu, care este unul dintre cele mai sărace județe din țară, nu prea există doritori pentru locuri de muncă. Tinerii prezenți au fost mai degrabă curioși de ofertele prezente, nu au părut câtuși de puțindornici să pună osul la treabă.

Bursa locurilor de muncă din Giurgiu s-a închis la doar o oră după deschidere, mai exact, la 10 dimineața. Motivul? Nimeni nu și-a dorit "să pună mână" pe unul dintre cele 260 de joburi scoase la bătaie. Din păcate, cei 27 de angajatori care au fost prezenți la eveniment au plecat fix așa cum au venit... fără noi angajați.

Un reporter Digi24 care a fost prezent și el la bursa locurilor de muncă pentru a lua pulsul situației a stat de vorbă cu câțiva dintre cei care au venit să vâneze locuri de muncă "lejere", pentru care să nu depună prea mult efort. Angelo, de exemplu, care are 27 de ani, nu vrea să fie nici lăcătuș, nici zidar și nici electrician. Nu are BAC-ul luat, însă are suficiente pretenții de la un viitor job.

"Uite, de exemplu, zidar. Te interesează?", întreabă reporterul Digi.

"Chiar deloc", răspunde tânărul.

"De ce?", mai întreabă reporterul.

"Nu-i domeniul meu, nu-i...", afirmă Angelo.

"Dar domeniul tău care este?", spune reporterul.

"Păi nu știu. Gen... ceva mai sus. Am bacul și... vreau ceva mai sus, da.", îi răspunde tânărul, care, mai târziu, recunoaște că nu are bacul luat.

Ulterior, Angelo găsește un job pe placul lui: dispecer de taxi. Din fericire, se poate angaja și fără bacalaureat.

Alexandru, de asemenea, își dorește un loc de muncă bine plătit, cu un grad mare, deși a terminat doar liceul. Tânărul spera să se poată face rost de un job în jandarmerie, deși nu are nici bacalaureatul luat. După ce află condițiile pentru a se angaja în acest domeniu, rămâne extrem de dezamăgit, dar promite să-și șteargă tatuajul de pe gât.

Nu doar cei care veniseră în căutarea unui loc de muncă au plecat dezamăgiți de la eveniment, ci și cei care au pus la bătaie numeroase joburi. Unul dintre angajatori a menționat faptul că nu a avut nici măcar o persoană interesată de locurile de muncă pe care el le oferea.

„Tinerii au venit, s-au uitat, au plecat. Da. Este o realitate, dar nu este o regulă generală pentru ei. Mai sunt și interesați. Sunt și interesați de locuri de muncă și sunt și persoane care sunt mai puțin interesate”, este concluzia trasă după această zi chiar de către Nicoleta Goleanu, reprezentant AJOFM (Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Giurgiu).

Citește și: În ce locuri din Europa să mergi toamna, dacă vrei să te bucuri mai mult de vară

Surse foto: Youtube

Surse articol: Digi24, Gandul, Ziare

Articolul urmator
România este "inundată" de temperaturi extreme! Luna iulie ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii 120.000 de ani
România este "inundată" de temperaturi extreme! Luna iulie ar putea fi cea mai călduroasă din ultimii 120.000 de ani
Esti dependenta de munca?
Incepe quiz
Esti dependenta de munca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.