Caz greu de imaginat! Un copil de 9 ani a incendiat un bloc din Tecuci

Caz greu de imaginat! Un copil de 9 ani a incendiat un bloc din Tecuci

Anca Marcus

În Tecuci, județul Galați, o zi obișnuită s-a transformat într-o potențială tragedie din cauza acțiunilor unui copil de 9 ani, care a declanșat un incendiu într-un bloc de locuințe. Ce părea a fi un accident banal a provocat panică și a necesitat intervenția rapidă a autorităților.

La data de 16 octombrie 2023, la ora 12:34, poliția din Galați a fost alertată printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la un incendiu într-un bloc de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci.

Polițiștii au răspuns imediat și au asigurat siguranța în zonă pentru a facilita intervenția echipelor de pompieri.

„În urma cercetărilor efectuate, precum și a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenție de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor”, a anunțat Poliția Galați.

Toți locatarii blocului au fost evacuați

Incendiul a izbucnit în holul blocului, dar s-a extins rapid. Pompierii au fost nevoiți să evacueze toți locatarii, iar trei persoane de la etajul patru au fost salvate cu ajutorul unei autoscări.

Din fericire, în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime umane, însă s-au produs pagube materiale considerabile, inclusiv distrugerea panoului electric și a unei uși de acces la subsol.

„Poliţiştii care au ajuns în scurt timp la faţa locului au asigurat un perimetru de siguranţă pe timpul intervenţiei echipelor de pompieri care au lichidat incendiul. Toate persoanele care locuiesc în acest bloc au fost evacuate şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, incendiul soldându-se cu pagube materiale, respectiv distrugerea panoului electric şi a unei uşi de acces la subsolul blocului, precum şi alte bunuri aflate pe coridor. În urma cercetărilor efectuate, precum şi a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenţie de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor", potrivit ISU Galaţi.

Copilul de 9 ani este crescut doar de mamă

Instalația electrică a blocului din Tecuci, incendiată de copilul de 9 ani

După evaluarea situației, poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere, întrucât existau suspiciuni că incendiul a fost provocat intenționat.

„Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliției Municipiului Tecuci, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident și pentru luarea măsurilor legale”, a mai transmis IPJ Galați.

La o zi distanță, marți, 17 octombrie, polițiștii au identificat copilul care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce provoca incendiul. Era vorba de un copil în vârstă de 9 ani, cu domiciliul în Tecuci. Băiatul este crescut doar de mama care va fi nevoită să plătească toate pagubele materiale.

Incendiul, inițiat deliberat de un copil, a avut potențialul de a se transforma într-o tragedie umană. 

Autoritățile continuă să investigheze cauza acestui incident, iar copilul și mama lui sunt implicați în cercetări pentru a se stabili exact împrejurările și motivul care a condus la acest act periculos. 

Evitarea unor astfel de situații este responsabilitatea noastră colectivă pentru a proteja viețile și proprietățile noastre.

Ce trebuie sa facem in caz de incendiu

Surse foto: Captură Facebook, Facebook

Surse articol: România TV, Adevărul, Digi24

Articolul urmator
O doctoriță româncă de doar 33 de ani, mama unui copil mic, luptă pentru viața ei în Indonezia, unde a suferit un accident extrem de grav
O doctoriță româncă de doar 33 de ani, mama unui copil mic, luptă pentru viața ei în Indonezia, unde a suferit un accident extrem de grav
Cel mai greu test de cultura generală
Incepe quiz
Cel mai greu test de cultura generală

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.