Ce tragic! Mircea Dinescu este în doliu, după moartea soției sale Mașa, la numai 58 de ani

Ce tragic! Mircea Dinescu este în doliu, după moartea soției sale Mașa, la numai 58 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Zi extrem de tristă pentru unul dintre cei mai îndrăgiți și efervescenți bărbați ai României. Poetul Mircea Dinescu este în doliu, după ce soția lui a încetat din viață în noaptea de luni spre marți. Mașa Dinescu avea numai 58 de ani și, potrivit celor de la Libertatea, suferea de o afecțiune gravă. 

Celebră traducătoare de literatură și dramaturgie rusă, Mașa Dinescu se trăgea dintr-o familie de intelectuali – tatăl ei era profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov.

Despre povestea de dragoste dintre Mașa și Mircea Dinescu nu s-au spus prea multe, însă aceleași surse din cadrul familiei au declarat că a fost o iubire puternică între cei doi, iar din rodul dragostei lor au rezultat doi copii, Irina, o cunoscută și apreciată actriță, și Andrei, care cântă într-o formație.

Între Maşa şi Mircea Dinescu era o diferenţă de 11 ani, scriitorul cunoscându-şi soţia în jurul vârstei de 30 de ani.

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit.”, mărturisea scriitorul în paginile revistei Asul Verde.

Articolul urmator
Doliu pentru România! Mihai Șora a murit la vârsta de 106 ani
Doliu pentru România! Mihai Șora a murit la vârsta de 106 ani
Câți ani vei trăi?
Incepe quiz
Câți ani vei trăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.