Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Ciaran Carson, unul dintre cei mai premiați poeți ai lumii, s-a stins din viață la 70 de ani

Cristian Iacov

Marii oameni ai lumii se sting, încet-încet, și întreaga planetă are din ce în ce mai mult de suferit. Duminică, 6 septembrie 2019, a încetat din viață marele poet Ciaran Carson, la vârsta de 70 de ani.

Ciaran Carson, condus pe ultimul drum de președintele irlandez

Însuși președintele irlandez, Michael D. Higgins, a condus funerariile marelui poet din Belfast.

Despre Ciaran Carson nu putem avea decât cuvinte de laudă, fiind unul dintre cei mai premiați poeți ai lumii.

Născut în anul 1948, el a crescut vorbind irlandeza. Cu trecerea timpului, a ajuns să se specializeze în muzică și cultură tradițională, iar în anul 2003 a fost numit primul director al Centrului de Poezie Seamus Heaney de la Queen's University, locul unde a studiat.

De-a lungul timpului, marele poet a câștigat nenumărate premii, printre care TS Eliot Prize și Forward Prize, iar una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale a fost Belfast Confetti, publicată în anul 1989. A fost căsătorit și a avut 3 copii.

„Scriind până la ultima suflare, îi vom fi recunoscători cu toții, mai ales cei care au avut privilegiul de a-l cunoaște sau de a-i citi lucrările”, a declarat președintele irlandez Higgins.

În anul 2016, marele scriitor spunea într-un interviu pentru BBC: „Sunt una cu limbajul pe care-l folosesc, doar așa te poți identifica și poți înțelege realitățile lumii și modul cum funcționează...”

Roisin McDonough, directorul executiv al Consiliului Artelor, a declarat despre Carson că a fost un poet de mare clasă, cu o profunzime a exprimării de neegalat.

Surse foto: Youtube

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!