Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Controversatul antropolog Napoleon Chagnon a murit!

Cristina Gherghina

Pădurea amazoniană îi va simți lipsa! Napoleon Chagnon, un antrolopog ale cărui studii despre tribul băștinașilor Yanomani din pădurea amazoniană i-a adus pe cei din urmă în atenția tuturor, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani! 

Moartea lui Napoleon Chagnon, ale cărui metode de a își practica meseria au creat dispute în lumea antropologilor, a fot confirmată de nepoata sa, Caitilin Machak, dar cauza morții nu a fost făcută publică până în prezent. 

Dr. Chagnon este cunoscut pentru teoria sa legată de evoluția și genetica tribului Yanomani cu ajutorul căreia a explicat comportamentul băștinașilor, lucru pe care vesticii nu îl considera a fi tocmai corect. 

În cartea sa intitulată "Istoria vieții", setea de sânge și războiul în populația tribală susține faptul că triburile nu obișnuiau să fie pacifiste și să ducă o viață liniștită, teorie cu care antropologii nu sunt de acord. Chagnon susținea faptul că violență printre bărbații din populația tribală este atât de recompensată și admirată încât a ajuns să fie o trăsaătură pe care și ceilalți o moștenesc. 

napoleon chagnan

Sursă foto: Pinterest 

 Colegii săi de breazlă nu au fost niciodată de acord cu afirmațiile Dr. Chagnan pe care le considerau a fi exagerate și chiar rasiste. Au existat multe dispute privind comportamentul uman care, conform antropologilor, poate fi cel mai bine explicat prin prisma relațiilor sociale și ale mediului înconjurător decât prin evoluție și genetică. 

Napoleon Chagnan a predat în statul Michigan precum și la Universitatea de stat din Pennsylvania, Universitatea Northwestern și Universitatea Sansa Barbara din California, unde a și ieșit la pensie în anul 1999. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!