Coronavirusul ne-a răpit una dintre cele mai mari valori ale țării: scriitorul Paul Goma a murit, la 84 de ani

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Coronavirusul ne-a răpit una dintre cele mai mari valori pe care le-a dat vreodată România. Scriitorul și disidentul Paul Goma a murit în noaptea din 24 spre 25 martie, în Franța, din cauza infectării cu coronavirus. În vârstă de 84 de ani, el era internat încă din data de 18 martie a spitalul La Pitié Salpetriere din Paris.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un om extraordinar. Drum bun, Paul Goma. Multumim.

O postare distribuită de Radio Guerrilla (@radio.guerrilla) pe

Vestea decesului scriitorului a fost făcută publică de scriitoarea, traducătoarea şi jurnalista Mariana Sipoş, din poziția de biografă a acestuia: "În urma unui mesaj primit din Franţa, cu regret şi mare durere anunţ plecarea dintre noi a marelui scriitor şi disident Paul Goma, în noaptea din 24 spre 25 martie 2020. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitie Salpetriere, în urma constatării infectării cu virusul ucigaş. Conform informaţiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit, Paul Goma a plecat senin, fără durere şi cu sufletul împăcat".

Citește și Ce trebuie să faci, ca să nu te contaminezi cu COVID-19, în România

Potrivit declarațiilor fiului său, din cauza contextului actual al măsurilor de securitate stabilite pe fondul pandemiei de coronavirus, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă la cimitirul Pére Lachaise din capitala Franței.

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Articolul urmator România în doliu. Unul dintre cei mai mari artiști ai țării s-a stins din viață

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.