Cum au început românii să fure la casele self-scan: „E a zecea oară când femeia asta ne păcălește!”

Cum au început românii să fure la casele self-scan: „E a zecea oară când femeia asta ne păcălește!”

Lorena Pintilie

O femeie din Arad le-a dat bătăi de cap angajaților unui supermarket, după ce a furat de 10 ori mai multe produse folosindu-se de casele de scanat „self-scan” (case rapide). Paznicii magazinelor din țară spun că nu mai pot face față acestei metode de furt.

Mai multe supermarketuri din țară au instalat case self-scan pentru a fluidiza traficul zilnic de clienți. Deși sunt de foarte mare ajutor, în special pentru persoanele cu puține cumpărături, unii oameni cu intenții rele au găsit metoda perfectă de a fura cu ajutorul lor.

O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină

Numărul furturilor a crescut foarte mult în ultima perioadă și asta pentru că românii au învățat noi metode de a-și însuși produse fără să le plătească, cu ajutorul caselor de scanat rapide. Reprezentanții lanțurilor de supermarketuri din România afirmă că hoții plătesc un singur produs mai ieftin, omit să le scaneze pe cele mai scumpe și ies liniștiți din zona de securitate cu ajutorul bonului emis pentru produsul scanat. Această strategie a devenit evidentă în momentul în care cumpărătorii părăseau magazinul cu sacoșele pline, dar cu foarte puține produse plătite.

O femeie din Arad a furat în repetate rânduri folosindu-se de casele self-scan

Acesta este și cazul unei femei din Arad, care de câteva zile le dă bătăi de cap angajaților unui supermarket din zonă. Aceasta a reușit să păcălească sistemul și să fure produse de 10 ori în câteva zile.

Clienții unui supermarket au fost martori ai unor scene absolut uluitoare, parcă desprinse din filmele cu jafuri. O femeie a reușit să se strecoare prin mulțimea adunată în zona caselor de marcat rapide (self-scan) după ce și-a umplut sacoșele cu vârf și a plătit doar un iaurt. Convinsă că nu o vede nimeni, a încercat să își facă ieșirea neobservată, însă un paznic a urmărit-o în tot acest timp. Speriată de faptul că a fost descoperită, femeia a lăsat imediat plasele jos, abandonând inclusiv portofelul din mână și a luat-o la fugă spre ieșire. Paznicul nu a avut nicio șansă, făcând cale întoarsă către clienții rămași, stupefiați de cele văzute.

Doi tineri din Capitală s-au aruncat în fața autobuzului. Scenariile sunt similare, care este concluzia autorităților

Angajatul a declarat că nu este prima dată când femeia recurge la astfel de gesturi, fiind o practică obișnuită de-a ei. „Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide. Își umple plasele, plătește doar un iaurt și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad. Și foarte rapidă. Nu am reușit să o prind”, a declarat agentul de pază al supermarketului.

Paznicii din toată România mărturisesc că le este din ce în ce mai greu să supravegheze absolut toți clienții, mai ales atunci când zona „caselor rapide” se aglomerează. Hoții au observat că în zilele cu trafic ridicat angajații nu pot face față numărului mare de clienți și au găsit o portiță de scăpare prin care să-și „alimenteze” sacoșele fără să plătească.

Surse foto: Freepik 

Surse articol: România TV, m.dcnews, Fanatik

Articolul urmator
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.