Doi tineri din Capitală s-au aruncat în fața autobuzului. Scenariile sunt similare, care este concluzia autorităților

Doi tineri din Capitală s-au aruncat în fața autobuzului. Scenariile sunt similare, care este concluzia autorităților

Lorena Pintilie

Două accidente extrem de asemănătoare au avut loc, recent, în Capitală. Luni, 15 mai, un tânăr de 23 de ani s-a aruncat în fața autobuzului, asta după ce în urmă cu numai două săptămâni un altul a făcut același lucru, în aceeași zonă a Bucureștiului.

Luni 15 mai, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Indonezia, s-a aruncat în fața unui autobuz care circula regulamentar pe o stradă aglomerată din București. În mod miraculos, a scăpat cu viață. Gestul total inexplicabil l-a lăsat pe acesta, din fericire, cu doar câteva zgârieturi. Imaginile de pe camera de bord a autobuzului arată că acesta și-a premeditat gestul. Același lucru s-a întâmplat și acum două săptămâni. Un alt tânăr s-a aruncat în fața unui autobuz, fix în exact aceeași zonă a orașului. Anchetatorii încearcă acum să afle dacă există vreo legătură între cele două cazuri sau între cei doi.

Accidentul a avut loc pe bulevardul Magheru, una dintre principalele artere din Capitală. Imaginile surprinse de camera de bord a autobuzului sunt de-a dreptul incredibile. Șoferul se deplasa regulamentar pe prima bandă și se îndrepta spre următoarea stație, când, în jurul orei 07:00 dimineața, un tânăr a sărit de pe partea stângă a carosabilului în fața vehiculului condus de el. Având  în vedere faptul că pe cameră se observă cum tânărul se pregătește din timp să sară atunci când autobuzul se apropie, unii spun că ar fi fost un act premeditat.

Din păcate, șoferul nu a reușit să reacționeze la timp, iar tânărul s-a izbit de parbriz și a fost aruncat pe șosea. În urma impactului, geamul autobuzului s-a crăpat. „Când a sărit el de pe trotuar, nu cred că fugea de nimeni din ce am văzut”, a declarat un martor.

Individul a fost transportat ulterior de urgență la spitalul Floreasca, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Din fericire viața lui nu a fost pusă în pericol, acesta suferind răni ușoare, fiind externat la scurt timp după. Deoarece este vorba de un cetățean străin și neavând familie în România, angajatorul a fost cel care a trebuit să îl preia.

Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero”, a declarat ofițerul de la Brigada Rutieră București, Oana Pîrvan. Ancheta deschisă de autorități urmează să stabilească împrejurimile incidentului și ce l-a determinat pe tânărul din Indonezia să comită acest gest inconștient. Polițiștii vor să afle dacă acesta încerca să se sinucidă sau dacă era sub influența substanțelor interzise, incapabil să gândească lucid în acele momente.

O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină

Accident asemănător cu două săptămâni în urmă

Polițiștii au ridicat mai multe semne de întrebare după ce s-a constatat că în urmă cu două săptămâni, în aceeași zonă a Capitalei, un alt individ a acționat exact la fel - s-a aruncat în fața autobuzului. Imaginile surprinse de camera de bord arată cum individul a așteptat ca autovehiculul să se apropie și s-a aruncat intenționat în fața acestuia, fără să stea măcar o secundă pe gânduri. Ambele accidente au avut loc pe traseul liniei 381. Autoritățile încearcă să afle dacă există vreo legătură între cele două cazuri trase la indigo.

Deocamdată nu se pot trage concluzii, potrivit polițiștilor. Cu toate acestea, autoritățile spun că în accidentul de ieri pare a fi vorba despre o traversare neregulamentară, pe când în incidentul de acum două săptămâni pare să fie vorba despre o încercare de sinucidere. Inspectoratul General pentru Imigrări nu a fost încă anunțat de aceste cazuri, chiar dacă se știe că tânărul este angajat la o firmă din țara noastră.

Anchetatorii au transmis că vor analiza imaginile secundă cu secundă pentru a vedea dacă este vorba despre un fenomen în lanț sau dacă a fost vorba despre o coincidență care putea avea urmări fatale.

Surse foto: Freepik

Surse articol: Observator 

Articolul urmator
O adolescentă a ajuns la spitalul din Vaslui acuzând dureri menstruale. Presată, a recunoscut că a născut în secret și a aruncat bebelușul în haznaua din curte
O adolescentă a ajuns la spitalul din Vaslui acuzând dureri menstruale. Presată, a recunoscut că a născut în secret și a aruncat bebelușul în haznaua din curte
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?
Incepe quiz
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.